Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 22:18
Ja bardzo lubię MS, mój XP chodził ze 4 lata bez reinstalacji, przerzucany z dysku na dysk i nawet przeżył dwie zmiany płyt głónych, czasami naprawiany właśnie bootlaoder czy jakieś pliki startowe.
Vistę omninąłem.
Żona i córka dostały "7" i nie była to tragedi, choć ostatnio córce przeglądarki się sypią bo klika na "dizaurach" a potem co chwilę wyskakuje po 10 okienek z reklamami.
Rok temu mój komp (ten od XP) dostał "8" i dodatkowe 2 do byłych 4 GB Ramu, i to był dla mnie dosyć pozytywny szok, bo nie spodziewałem się że nowszy system MS może się ładować szybciej niż ten stary, na początku myślałem że brak "Start" i kafelki będą boleć ale po pewnym czasie stwierdziłem że 20 kafelków wystarcza i dostępu do 1000 ikon w 30 podkatalogach w kolejnych 10 podkatalogach nie jest potrzebne. Bo to co potrzebuję jest w tych 30 ikonach a resztę - po prostu wpisuję pierwsze 3-4 litery nazwy programu i pojawia się lista i bardzo mi to odpowiada. Potem przyszedł laptop z "8" i syna ma też "8" oczywiście po to aby najnowsze sterowniki obsługiwały najnowsze DirectX w wersji 398457394................ i też sobie bardzo chwali.
No może był jeden zonk z "8" przez pewien czas po jakimś update coś się pier.... z udostępnianiem dysków i drukarek - kompy się nie widziały, ale po kolejnych 2 miesiącach po kolejnych poprawkach problem znikł. MS wprowadził chyba wtedy nowy sposób identyfikacji kompa do grupy sieciowej i coś mu nie wyszło i dlatego wszystko się gryzło.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe