Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1782 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 6 paź 2015, o 17:00

Emas... fejs to jedno, ale wyslij to do jakiejs gazety!
Do jakiegos szmatlawca. MOwie serio.
Ja wiem, ze gazeta pierwsze co zrobi to zwroci sie do playa z pytaniem ile play zaplaci zeby tego nie publikowali.
I o to wlasnie chodzi!
Niech to playa zaboli!
Niech szmatlawiec zarobi i sie na cos przyda.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 6 paź 2015, o 17:58

Emas, podstawowy błąd, że przed podróżą nie Zadzwoniłeś do salonu, czy faktycznie mają dla Ciebie ten telefon :masakra:

A pomysł z gazetą, typu SyfExpres jest jak najbardziej trafny :grin2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 16 razy
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 7 paź 2015, o 00:01

Artu pisze:Emas, podstawowy błąd, że przed podróżą nie Zadzwoniłeś do salonu, czy faktycznie mają dla Ciebie ten telefon :masakra:

Artu właśnie dlatego zadzwoniłem na infolinię żeby się upewnić, a jak usłyszałem zapewnienia w słuchawce, że telefon jest to odbioru i mam jechać to nie miałem wątpliwości. Co do salonu to są tam nierzetelni i bezczelni ludzie... Panienka która była na zmianie z gościem, który ze mną rozmawiał, urządzała sobie, nawet specjalnie się z tym nie kryjąc, podśmiechujki jak ja tam mało ataku epilepsji nie dostawałem... Oj zapłacą za to - nie podaruje!

Ale czy Play nie mógł wysłać list nie tylko do Inspekcji Handlowej ale też i do mnie z informacją, że jak tylko telefon będzie do odbioru to się ze mną skontaktują?

Właśnie, że nie! Bo jak Aikus zauważył (niemal jestem przekonany, że ten telefon tam był) muszą pokazać, że oni są ważni...
Co to za chore zasady, że mam czekać na jakiś telefon czort wie skąd jak na półce leży ich kilka sztuk w salonie?
Jak na moje oko to ewidentnie mają mnie za przeproszeniem w dupie - zostałem potraktowany jakby w ogóle sprawa mnie nie dotyczyła a uważam, że przede wszystkim powinni o każdej zmianie informować mnie!

ps.
na mailu poza kolejnymi fakturami z Play cisza... jak pisałem o zwrocie za 2 miesiące nienależnie naliczonego abonamentu: cisza... eee no przepraszam po 2 tygodniach od pierwszego zgłoszenia reklamacyjnego przysłali mi na zachętę, żebym tylko odebrał poprzedniego strupa, aż 30zł jednorazowej zniżki, WOW (a za ten cały okres bez telefonu wyszło jakieś 140zł opłat) - teraz tylko biznes plan i można ruszać z konkurencją!
Play. Mamy dla Pana ofertę w sieci Play - NIE, STANOWCZO DZIĘKUJĘ
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
Bartekgazior
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 24 razy

Postautor: Bartekgazior » 7 paź 2015, o 08:30

Dlatego jak wyżej napisałem, nie kupię więcej telefonu w żadnej sieci. Za poprzedni telefon biorąc w sieci za złotówkę przepłaciłem jakieś 400-500 PLN jak sobie później policzyłem. W końcu wziąłem Lenovo w Banggood i playa mam gdzieś z ich promocjami. Zresztą tel. z banggood też miał otwierane pudełko i brakowało zestawu słuchawkowego. Dokupiłem osobno na ebay za jakieś niewiekie pieniądze, bo idioci dosłali mi słuchawki...zwykłe jak do walkmana, bez mikrofonu. Czy w banggood pracują anglicy? Bo to wiele by tłumaczyło ;)
Pozdrawiam, Bartek
Raptor 50 Titan FBL, HK 450 Pro FBL. Samoloty nitro i elektro.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 9 paź 2015, o 15:35

No komedii ciąg dalszy... zastanawiam się jeszcze w jaki sposób będą chcieli mnie jeszcze upokorzyć...
Wczoraj zadzwoniłem to tego "Saloonu" oczywiście usłyszałem: "telefon jeszcze nie dotarł..."
więc zapytałem kiedy się spodziewają że dotrze... "Jeszcze w tym tygodniu..."
Lol no nie powstrzymałem się i skomentowałem, że tydzień się kończy :P ale pewnie o innych tygodniach rozmawialiśmy...
Spoko... niech się zbiera... bąk będzie większy...
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 9 paź 2015, o 21:10

no to poczyniłem mały update na FB Play:
https://www.facebook.com/Play/posts/1663085437237920

poniżej treść zgłoszenia:
Szczegółowy opis sprawy: Ponieważ w dalszym ciągu robicie ze mnie idiotę (gdyż zarówno na infolinii jak i w salonie play otrzymuję informację, że nie wiadomo czy przyznany mi wymieniony smartfon został w ogóle wysłany z centrali - na dowód posiadam nagrania tych rozmów) wnoszę o uznanie za nieważny aneksu nr UM04/D002527013/006684950 zawartego w dniu 31.07.2015 do umowy nr UM01/D001540001/004683879 i tym samym zaprzestania z dniem 31.10.2015 świadczenia usług telekomunikacyjnych wynikających z tej umowy.
Anulowanie przedmiotowego aneksu w myśl mojego żądania winno być uznane za nieważne z waszej winy bez naliczania kary umownej - umowa winna się rozwiązać z dniem 31.10.2015r.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 10 paź 2015, o 12:17

Oczywiście dalej zlewka... Może powinienem nie płacić faktur które mam w tym miesiącu? Ciekawe w jakim czasie ktoś od nich się wtedy odezwie...
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 10 paź 2015, o 15:05

W ramach wdzięczności za poświęcenie i pomoc w załatwieniu mojej sprawy zacząłem pomagać na Play'owym facebook'u w ramach wolontariatu w kwestiach reklamacji.
Póki co podpowiedziałem dopiero dwóm osobom ale nie zamierzam zaprzestawać swojej działalności:

https://www.facebook.com/Play/posts/10153385973768005

https://www.facebook.com/Play/posts/10153385885548005

Edit.

Zebrałem wszystko do pierwszego postu
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 10 paź 2015, o 19:44

ciekawostka: Play idzie pod młotek: http://www.biztok.pl/biznes/siec-play-m ... daz_a22436
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 11 paź 2015, o 15:43

emas pisze:W ramach wdzięczności za poświęcenie i pomoc w załatwieniu mojej sprawy zacząłem pomagać na Play'owym facebook'u w ramach wolontariatu w kwestiach reklamacji.
Póki co podpowiedziałem dopiero dwóm osobom ale nie zamierzam zaprzestawać swojej działalności:

https://www.facebook.com/Play/posts/10153385973768005

https://www.facebook.com/Play/posts/10153385885548005

Edit.

Zebrałem wszystko do pierwszego postu

No i proszę - powrót do przeszłości i mamy cenzurkę - zniknął post osoby której udzieliłem wskazówek co do sposobu załatwienia reklamacji...

Zadałem takie pytanie play na FB: https://www.facebook.com/Play/posts/1663791643833966
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 11 paź 2015, o 16:15

Tak se to czytam i dochodzę do wniosku ze te całe fejsy mają tą jedną zaletę właśnie... tylko print screeny to bym robił odnpoczatku dyskusji wszystkiego na wszelki...
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 11 paź 2015, o 16:58

miruuu pisze:Tak se to czytam i dochodzę do wniosku ze te całe fejsy mają tą jedną zaletę właśnie... tylko print screeny to bym robił odnpoczatku dyskusji wszystkiego na wszelki...

Zauważ Mirku - nie znoszę fejsa, mam wstręt do tego... Konto mam tam tylko po to żeby czasem niektóre linki jakie dostaję od znajomych mi się otwierały bo dla niezalogowanych czasem nie działają.
Nie mam tam żadnej aktywności poza... no właśnie... Play tak bardzo zalazł mi za skórę, że byłem skłonny zrobić coś wbrew sobie (coś czyli zacząć korzystać z fejsa) i zacząłem korzystać z tego "medium"... Ba zacząłem nawet w ramach wolontariatu udzielać pomocy zadającym tam pytania w tematyce reklamacji konsumenckich... :D
Powiem w tajemnicy, że na tym nie koniec... Na jutro mam niezłe plany...
Zrobiłem sobie listę z nr telefonów do potencjalnych miejsc w których mogę znaleźć potencjalnych zainteresowanych nagłośnieniem takiej historyjki... są wśród nich m.in. rzecznicy prasowi z konkurencji...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 11 paź 2015, o 17:22

Mi kiedyś naliczyli w Orange 700zł za internet, publiczne przedstawienie sytuacji na fb chyba pomogło ww pozyttwnym rozatrzeniu reklamacji.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 12 paź 2015, o 14:24

Mega...
Mam odpowiedź Play na moje zgłoszenie:
Szczegółowy opis sprawy: Ponieważ w dalszym ciągu robicie ze mnie idiotę (gdyż zarówno na infolinii jak i w salonie play otrzymuję informację, że nie wiadomo czy przyznany mi wymieniony smartfon został w ogóle wysłany z centrali - na dowód posiadam nagrania tych rozmów) wnoszę o uznanie za nieważny aneksu nr UM04/D002527013/006684950 zawartego w dniu 31.07.2015 do umowy nr UM01/D001540001/004683879 i tym samym zaprzestania z dniem 31.10.2015 świadczenia usług telekomunikacyjnych wynikających z tej umowy.
Anulowanie przedmiotowego aneksu w myśl mojego żądania winno być uznane za nieważne z waszej winy bez naliczania kary umownej - umowa winna się rozwiązać z dniem 31.10.2015r.

Niemal 64 godziny zajęło im naskrobanie smsa:

Witamy, informujemy, ze zgloszenie 114283415 wymaga dodatkowej analizy przez naszych ekspertow, po której udzielimy odpowiedzi. Pozdrawiamy PLAY

https://www.facebook.com/Play/posts/1664078933805237

:masakra:

ale spokojnie, wychodzę z pracy i zaraz w łapkę biorę przygotowaną wcześniej listę z numerami telefonów...
Ostatnio zmieniony 13 paź 2015, o 16:31 przez emas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 13 paź 2015, o 15:59

Przed chwilą dzwonili z Play... Pani konsultantka zapytała mnie czy mogę teraz rozmawiać, że dzwoni w sprawie mojego zgłoszenia.
Odparłem, że oczywiście.
Poinformowała mnie, że rozmowa będzie rejestrowana... No cóż, odpłaciłem się tym samym...
I nagle słyszę... "to w takim razie ja nie mogę z Panem dalej rozmawiać..."
Wnioski wyciągnie każdy sam.

https://www.facebook.com/Play/posts/10153391439243005
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 13 paź 2015, o 16:34

A jak zamnięcie? Jaki status tzw zamkniętego zgłoszenia?
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 13 paź 2015, o 16:55

emas pisze:"to w takim razie ja nie mogę z Panem dalej rozmawiać..."
Wnioski wyciągnie każdy sam.

https://www.facebook.com/Play/posts/10153391439243005

Wniosek jest prosty, ona by klamala dalej - ale parodia :(
Szkoda mi twoich nerwow, ale fajnie, ze chce Ci sie walczyc.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 13 paź 2015, o 17:15

miruuu pisze:A jak zamnięcie? Jaki status tzw zamkniętego zgłoszenia?

Haha, że mam dosłać dane do sprawy... Imię, nazwisko, numer telefonu i hasło abonenta !!!!

ale czujcie... zadzwoniłem na tą żałosną infolinie jeszcze raz... i pytam... "no jak tam moje zgłoszenie bo dzwoniła Pani ale nie udało się porozmawiać"

No to słyszę, że mam dosłać dane....bla bla bla...

Ale to jak pytam? Rozwiążecie bez kary umownej czy jak?

i nagle słyszę pytanie czy nagrywam tą rozmowę?"

"Tak" - odpowiedziałem

a to nie mogę z Panem dalej rozmawiać...

Czujcie co się dzieje na ich Facebooku - co bredzą te żałosne istoty z Playa:

https://www.facebook.com/Play/posts/101 ... ed_comment
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 13 paź 2015, o 18:05

Emas wygląda na to, że nie jesteś jedynym który użera się z korpobetonem
http://forumplay.pl/showthread.php/6850 ... reklamacja

W znanych mi korporacjach raczej żadna sprawa nie pójdzie wyżej dopóki da się ją kisić na niższym szczeblu. To taka gierka, i wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało, że jesteś obiektem korytarzowych komentarzy i plotek na papierosku. Trzymam kciuki, nie odpuszczaj.
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 13 paź 2015, o 18:27

Tylko raz, a było to baaardzo dawno temu, kupiłem ofertę z telefonem.
Stosując skomplikowane urządzenie typu kalkulator :grin2:, policzyłem, że każdy operator ma najdroższe raty na oferowane telefony :masakra:
Od czasu poznania zasad działania tegoż kalkulatora, i nabycia umiejętności jego używania, tylko SIM :rotfl2:
Obecnie umowa bezterminowa w rzeczonym Pluju, 15zł + VAT do wszystkich sieci za free :dance:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"

Wróć do „Brudnopis”