An-225 Mrija

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 162 razy
Podziękowano: 240 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 27 lut 2022, o 16:55

Kto nie miał okazji zobaczyć na własne oczy An-225 Mrija, ten już nie zobaczy.

ruskie faszystowskie pojeby - idźcie w członek męski.
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 641 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 27 lut 2022, o 17:28

Czy to są potwierdzone informacje? Już przedwczoraj pisali że oberwał, ale potem się okazało że jednak nie
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 27 lut 2022, o 17:36

Dobra, widzę że tym razem to już na serio
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 27 lut 2022, o 18:38

Wołodymyr Zełenski powiedział, że to było stare marzenie, i zostanie odbudowane nowe Marzenie z pieniędzy agresora, pojebanego Putina.
Mam nadzieję, że Ukraina uzyska odszkodowanie od Rosji szybciej, niż my za II WŚ.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Piotr_T
Elita forum...
Podziękował: 75 razy
Podziękowano: 104 razy

Postautor: Piotr_T » 27 lut 2022, o 18:55

PiotrS pisze:Kto nie miał okazji zobaczyć na własne oczy An-225 Mrija, ten już nie zobaczy.

Widziałem, mam nawet osobiście popełnione fotki jak przelatywał nad moim domem. Szkoda, ale obiektywnie patrząc UA ma teraz o wiele grubsze problemy.

Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - XL Power 550, Protos Mini 325 3S, SAB Mini Comet 280
Skrzydła - Zeta Wing-Wing Z-84 2S, LIDL EDF 2S, Multiplex Heron 2400 3S
Radiomaster Boxer 4in1
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 27 lut 2022, o 19:55

Tak, oczywiście.

Путин иди на хуй
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 4 mar 2022, o 10:32

sk****syńska ruska propaganda już opowiada o tym że 225 poległ pod ostrzałem ukraińskiej artylerii:

https://youtu.be/a3BoKbpOF2E?t=62
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1772 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 5 mar 2022, o 01:02

Nożeszkurwamać... do tej chwili wierzyłem, że może jednak uszkodzenia są niewielkie i może uda się go odbudować...
Tak jak normalnie jestem pacyfistą, tak gdyby mi ktoś dał gnata i sposobność - odjebałbym chvja barbarzyńce bez mrugnięcia... bez chwili wahania...
Nie tylko za samolot rzecz jasna, bo to ... tylko samolot. Piękny, wyjątkowy... Marzenie - zgodnie z nazwą - TAK!
Ale umówmy się - stary i jeśli najlepszy na świecie, to tylko dlatego, że jedyny (choć może trochę nie fajnie to brzmi w tym momencie, ale ... )...

Tak jak Żełeński mówi, Ukraina zbuduje sobie nowszy, jeszcze lepszy i jeszcze większy - dla zasady!
... a przynajmniej, ja bym tak właśnie chciał i czuję, że co najważniejsze, w moim chceniu nie jestem odosobniony.
I to właśnie chcenie to coś nie do przecenienia.
Bo może nawet już nie długo przyjdzie czas, że każdy będzie mógł dać cegiełkę na odbudowę.
A wtedy każdy z nas (tych co sobie coś tam chcą) wyskoczy z czego ma, jak będzie trzeba to sprzeda telewizor albo modele byleby podsypać grosiwa.
Tak będzie!
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 5 mar 2022, o 09:49

Na ten moment życzmy sobie żeby coś takiego jak Ukraina w ogóle istniało. Pod radzieckimi zaborami to oni nic nie odbudują, oprócz ego starego szalonego dziada chowającego się w bunkrze.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 5 mar 2022, o 12:14

No taaa... jakiegóż to innego komentarza możnaby sie spodziewać po Tobie...
To znaczy nie, no owszem życzymy sobie.
Tak samo jak tego żeby słońce tak jak codziennie zachodzi na zachodzie normalnie wstawało na wschodzie i nie wróciło któregoś dnia jako Supernowa.

W przypadku Ukrainy To nie jest pytanie czy, to jest tylko pytanie kiedy a im później tym oczywiście gorzej.
Jak ktoś ma co do tego wątpliwości to chyba ogląda za dużo ruskiej telewizji...
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Podziękował: 86 razy
Podziękowano: 77 razy

Postautor: Adam12 » 5 mar 2022, o 12:42

Ruską TV to oglądali zazwyczaj chyba w Niemczech :) Mnie interesuje kto jaką forsę z tego biznesu wyciśnie. I zobaczymy jaką klasę prezentuje nasza klasa polityczna. Rosja nie zostanie wymazana z mapy i będzie istnieć. Zobaczymy potem kto z kim się będzie dogadywał. Schroeder myślę przyda się Niemcom, którzy pierwsi tam wrócą :) Nie sądzę żeby pieniądz nagle zyskał moralność.
XL Power 380; ParkMaster Pro; Spektrum DX8
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 5 mar 2022, o 14:00

A to akurat...nooo.taaak...
:) z tym sie trudno nie zgodzić...
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 5 mar 2022, o 16:26

aikus pisze:W przypadku Ukrainy To nie jest pytanie czy, to jest tylko pytanie kiedy a im później tym oczywiście gorzej.
Jak ktoś ma co do tego wątpliwości to chyba ogląda za dużo ruskiej telewizji...

Czyli co, myslisz że pewnego dnia sowieci powiedzą "aaa хуй tam z tą Ukrainą, znudziło się nam, zawracamy a wy oddajcie nam ajfony i ikeje" ?
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 5 mar 2022, o 17:03

Byłoby skrajną ignorancja i wręcz impertynencją z mojej strony bawic się teraz w przewidywanie przyszłości. Można snuć różne scenariusze, szukać analogii w historii....
Ale tak naprawdę to historia (w tym historia prób przewidywania przyszłości) powinna nas nauczyć już dawno w tej kwestii tyle, że tego nie da się przewidzieć, a jak ktoś myśli, że oto On wie jak będzie, to znaczy, że jest za mało mądry, żeby wiedzieć jak bardzo jest głupi.
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...

Postautor: Adam12 » 5 mar 2022, o 18:59

Ehhh. Oby było dobrze.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 5 mar 2022, o 20:22

Żeby było ciekawiej moje nastawienie właśnie dokładnie wynika z "oglądania ruskiej telewizji". Dotychczas myślałem że może jest szansa na to że ruski naród wywiezie putina na taczkach widząc wszytko to co się dzieje, ale ... oni widzą coś zupełnie innego niż reszta świata. Podobno nawet jadący tam wojacy dopiero na miejscu orientują się że ta "operacja ratunkowa" spotyka się z niechęcią ze strony "ratowanych".
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...

Postautor: Adam12 » 5 mar 2022, o 21:35

Maćku obawiam się, że my widzimy też to co trzeba. Nie dziwi Cię nagły zwrot Niemiec ? Co dostali w zamian ?
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 6 mar 2022, o 08:08

Adam, sowieckich piesków jest wszędzie pełno i w Polsce i u Niemców... i w ogóle wszędzie.
Największą bronią skurwysyna jednakowoż jest dezinformacja, sianie paniki i defetyzmu. Jak narazie - na szczęście i ku mojej ogromnej uciesze okazuje się to mimo wszystko bron nieskuteczna.
Ale do gwarancji sukcesu - daleko i w członek męski dużo zależy od każdego z nas, czy nam się to podoba czy nie.
Dlatego jak widzę posty charakterystyczne dla Maćka to mnie członek męski strzela, bo tym razem nie chodzi już o Jego życie i jego sposób postrzegania świata - tutaj mogłem się skupić na zwykłej koleżeńskiej trosce - koleżka, skąd inąd wartościowy, inteligentny, i w ogóle spoko, pruje jak łoś w bagno w świat szatana mroku i zła, gdzie tylko pętla sznur taboret... NVM - nie będę tego wątku tu kontynuował, ani to czas ani miejsce.
Tym razem jednak wszystko co Maciuś pisze, ma bezpośredni wpływ na nas wszystkich, a to ma bynajmniej nie zerowy wpływ na naszą przyszłość.
Ja wiem, jaka ona chcę żeby była.
Wiem, że są duże szanse, że taka właśnie będzie.

Ale ani ja, ani nikt nie jest z kamienia, a opinie takie jak Maćka są jak wirus, na który każdy jest mniej lub bardziej podatny.
I już członek męski z tym, że zatruwa nam naszą oazę jaką jest HT bo to nie tylko Maćka wina.
Stało się, rozjebali nam Mriję - trudno było to przemilczeć, wiadomo było, że gówno się rozleje.
Ale do kurwy nędzy nasz świat to nie tylko HT.
My się wszyscy z tego HT czasami potem wylogowujemy, rozmawiamy ze swoimi rodzinami, znajomymi, w pracach, w domach... a Ci znajomi ze swoimi znajomymi...
Spora część z nich jest niezłymi plotkarzami w internetach (na fejsbukach, twitterach i innych instagramach).
Stąd już tylko krok, żeby nawet nieświadomie stać się pożytecznym pieskiem skurwysyna (sorry, ale nawet określenie go mianem "starego szalonego dziada chowającego się w bunkrze" jest dla mnie za dużym eufemizmem).

Dla chętnych:

https://www.youtube.com/watch?v=LRXcuCIPIAY

Bądźmy ostrożni co i gdzie mówimy.
To naprawdę ma znaczenie!!
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 6 mar 2022, o 10:05

Aikus, mam nadzieję, że nie chodzi Ci o to, żeby stworzyć oazę HT na której nie poruszamy tematów związanych z tym co się dzieje na wschodzie?
Awatar użytkownika
Piotr_T
Elita forum...
Podziękował: 75 razy
Podziękowano: 104 razy

Postautor: Piotr_T » 6 mar 2022, o 20:41

Parę minut temu nad chałupą przeleciał mi Osprey w trybie heli. Początkowo myślałem, że to duży śmigłowiec (Chinook), ale te charakterystyczne dwa wielkie śmigło-wirniki rozwiały wątpliwości. Niestety za ciemno na fotki.

Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - XL Power 550, Protos Mini 325 3S, SAB Mini Comet 280
Skrzydła - Zeta Wing-Wing Z-84 2S, LIDL EDF 2S, Multiplex Heron 2400 3S
Radiomaster Boxer 4in1

Wróć do „Brudnopis”