Mati pisze:link dobry
wojtekr pisze:Poza tym to radio ma kolorowy wyświetlacz, który w słońcu raczej będzie słabo widoczny a ma tam być telemetria.
wojtekr pisze:Co to znaczy link dobry? Skąd wiesz, że dobry. TGY raczej nie miało dobrego linku.
Artja pisze:wojtekr pisze:Poza tym to radio ma kolorowy wyświetlacz, który w słońcu raczej będzie słabo widoczny a ma tam być telemetria.
Myślę że telemetria na wyświetlaczu apki w czasie lotu to w ogóle takie sobie rozwiązanie, bez względu na to jaki jest ten wyświetlacz. W Spektrumie wyświetlacz jest mono, a i tak jest problem żeby przeczytać informacje (akurat DX8 nie umie gadać). W desperacji trzeba podnieść apkę na wysokość oczu żeby nie stracić widoku na model i przełączyć ekran na telemetrię, jeśli akurat było na nim coś innego. Kicha po całości, za obsłuję telemetrii robią u mnie tylko alarmy wibracyjne, resztę rozkminiam po wylądowaniu
wojtekr pisze:Ja robię właśnie jak piszesz podnoszę i oglądam a w przypadku kolorowych jest to utrudnione. W DX8 nie było źle: przekręcałeś rolkę na maksa w prawi i potem jeden ząbek w lewo i miałeś telemetrię. A widoczność była bardzo dobra bo w trybie telemetrii miałeś duże cyfry
Wróć do „Ogólnie o nadajnikach i odbiornikach”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości