bejo pisze:Sorry za te 3 strony ale ja tylko chciałem jednoznacznej odpowiedzi czy można używać , czy też nie programu STORAGE do 1szt. aku 1S . I nic więcej . Rozumiem że nie można ? Nawet kabelek pokazany na zdjęciu może nie pomóc w pewnej sytuacji (przykładowo duża rozbieżność napięć na poszczególnych aku ) .
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Wiktor pisze:stress
acc6 nie ma problemu i też robi storage i każda robi - nawet beja... tyle że znowu ktoś zajomał konto bejowi i nie przeczytał co napisałem.
Stress- mam do Ciebie prośbę: podepnij naładowane 300mah do ładowarki i uruchom rozładowywanie. Zacznij od 0.1A...1A i spisuj napięcia dla zmiany A. potem podepnij Puste aku i zacznij ładować i to samo. Do czego zmierzam. NAPISAŁEM już że bejo ma padnięte aku i nawet takie 0.1A powoduje takiego droopa V że program się enduje!!! U ciebie z pewnością będzie to wyglądać inaczej. Ja nie mam takiej opcji by teraz to zrobić aczkolwiek pisałem już kiedyś
Artja pisze:No to inaczej. Masz wannę z odpływem przelewowym? Załóżmy że kąpiesz się czasem nieco dłużej niż zwykle dolewając sobie ciepłej wody. Siłą rzeczy wody przybywa i jej nadmiar ulewa się tym odpływem, który powiniem mieć wydajność co najmniej taką samą jak dopływ z kranu. Oprócz tego masz w wannie główny spust do kanalizacji i jest ok, system działa. Ba są nawet takie armatury które w przelewie mają czujnik w razie czego otwierają główny spust. No ale wyobraź sobie, że po iluś tam kąpielach do przelewu nawpadało włochów i innych paprochów. Jak mieszkanie ubezpieczone to względnie spoko, wystarczy powycierać...
Pakiet ma mniej więcej to samo, złącze balansera to dla ładowarki taki odpływ przelewowy, a pakiet 1s to jak skrajny przypadek wanny bez otworka przelewowego.
wojtekr pisze:bo tu chyba nie ma nic do kumania. Piąta stronę powtarzany w kółko to samo, coś co można opisać tak:
tak, 1S można rozładowywać
tak, 1S można ładować
nie, nie jest konieczne podłączenie do balansera
a to, że gdzieś nie działa to tak bywa.
edit: o już szóstą
Artu pisze:To podłącz i podziel się obserwacjami Ja właśnie spróbowałem z nowym, naładowanym na full akumulatorem NanoTech 1S 600mAh 35-70C i doopa blada Tylko mi nie Pisz, że nie dotyczy to NanoTechów
Jeszcze raz: Programy balanse oraz storage "pobierają" informację o napięciu baterii z gniazda balansera. Nie podłączone, program nie jest wykonywany i to wszystko w temacie
Wiktor pisze:dla mnie brak logiki w poście
Artja pisze:Wiktor pisze:dla mnie brak logiki w poście
Niewykluczone, chłonę wiedzę jak gąbka w mojej wannie i nie wykluczam rewizji poglądów
A tymczasem idę po cole i chipsy, bo Bejo coś wspomniał o pakietach 3S... Przez analogię spodziewam się wątku na miarę Pałacowego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość