Kurde, a ja zapytalem tylko o grupe na fb.
W sumie mialem sie nie odzywac ale jednak...
Wiec z mojej strony, zgadzam sie, ze fb to zlo wcielone, wie o uzytkownikach wszystko i jest wlascicielem kazdego posta/zdjecia/linka jaki zamiescisz.
Sam pare lat temu probowalem moim znajomym uswiadamiac konsekwencje obcowania i wrzucania wszystkiego, lacznie z komunikatem typu "od 25tego na urlopie" - swietna informacja dla zlodzieji, nie ? .
Poszedlem nawet dalej, na moim vps ustawilem jabbera do kontaktowania sie, i co ... i nic. Facebook ma wszystko razem a ludzie z natury sa leniwi i odpawiadaja np. "Jak ja mam instalowac tysiac apek i pamietac hasla - to ja dziekuje".
Potem probowalem namawiac na telegram/signal/jitsi itp, i znow to samo "instalowanie tysiaca apek???"
No i nie mozemy zapomniec, ze fb zabija tradycyjne fora jak to nasze. Dlaczego? tu odpowiedz jest jasna. Szybkosc informacji. Na fb zapyta sie i ma odpowiedz za minute. Kto by chciac dzis uzywac forum? Tylko my.
Pozatym mysle, ze 90% utytkownikow na tym forum, zdaja sobie sprawe ze fb podsluchuje i kieruje reklamy. Wiec nie kazdy wrzuca cale swoje zycie na fb.
Mozna to obejsc uzywajac VPN, wchodzic przez juz nie tak popularna przegladarke jak firefox + pluginy.
Ale nadal pozostaje pytanie komu bedzie sie chcialo. Mi sie chce, ale ja z racji zawodu tak, mam wiec jestem nie normalny. Jestem nawet wariatem bo uzywam linuxa, na ktorym nic nie dziala
Jedyne czego nie rozumiem to tego jak piszecie, ja nie mam nic do ukrycia, - KAZDY MA !!!
OK, bateryjki mi sie naladowaly - ide latac
Moze cos wrzuce, ale ja juz tylko dronami latam