Warszawa - Pałacowa - spotkania

Zanim polecisz poinformuj o tym lokalną lożę szyderców...

Moderator: Kowal

Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 24 sie 2016, o 09:28

aikus pisze:Naprawde tak trudno znalezc kawalek wolnej niezabudowanej przestrzeni w okolicy? Wystarczy sie rozejrzec.
Nie moze byc Palacowa to bedzie Strumien, Ruczaj, Rosy, albo inny Zakamarek.

Dosyć trudno, po praskiej stronie jest jedno z kiepskim dojazdem- a konkretnie z zakazem. Drugie podobnie i nie skoszone. Ale kto przyjedzie na drugą stronę?

aikus pisze:Dla mnie osobiscie najwazniejszy jest klimat lotniska.

Ale to też jest powiązane z frekwencją czyli dojazdem czyli odległością od domu (czyt. wyżej)
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 24 sie 2016, o 10:02

a droga jest na jej działce?
Helikoptery
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 24 sie 2016, o 10:25

Nie, właśnie o to chodzi, że nie. droga jest na działce jej sąsiada, jeśli dobrze zrozumiałem... Dlatego ja bym nie latał nad jej działką i olał temat. To znaczy spróbował olać, bo jak to prawdziwie głośna baba to nawet gałka ją nie zagłuszy...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1771 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 24 sie 2016, o 11:01

wojtekr pisze:
aikus pisze:[...]Strumien, Ruczaj, Rosy, albo inny Zakamarek.

Dosyć trudno, po praskiej stronie jest jedno z kiepskim dojazdem- a konkretnie z zakazem. Drugie podobnie i nie skoszone. Ale kto przyjedzie na drugą stronę?

Strumien, Ruczaj, Rosy, Zakamarek, to nazwy ulic ktore wypatrzylem na szybko w google maps. Po LEWEJ stronie wisly, niedaleko od Palacowej.
Przyjedzie kazdy kto bedzie chcial - tak samo jak i na Palacowa.
Palacowa tez nie bylaby skoszona gdyby jej nikt nie skosil.

Wiec.... trudbno jest o tyle ze latwiej jest jezdzic na lotnisko ktore juz jest. :dk:

Byles kiedys na Regulach?
A wiesz jak to miejsce wygladalo jeszcze trzy lata temu?
I co myslisz, ze to sie samo tak tam wszystko zrobilo?

wojtekr pisze:
aikus pisze:Dla mnie osobiscie najwazniejszy jest klimat lotniska.

Ale to też jest powiązane z frekwencją czyli dojazdem czyli odległością od domu (czyt. wyżej)

No blać mac...
Ile masz do Palacowej?
Ja powinienem najbardziej plakac, bo do Palacowej mam z 500 metrow - chyba nikt nie mieszka blizej niz ja. Nie mialem samochodu to przychodzilem piechota.
Tobie zrobi roznice czy przyjedziesz 10 czy 11 kilometrow??

miruuu pisze:[...]

A nie idzie tej głośnej baby po prostu olać?

Na krotka mete pewnie mozna, ale ja mysle ze i tak stwierdze, ze to pierdole i pojade gdzie indziej.
Ale jak juz mowilem, do mnie sie nie przypierdalala i na mnie ryja nie pilowala.
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 24 sie 2016, o 12:07

Wiecie co jest najbardziej wkurzające w dzisiejszym świecie?? Że przez jednego wrednego człowieka wszystko idzie się j.....ać. Mamy to samo w Raciborzu. Latamy w powietrzu, chodzimy po drodze dojazdowej "technicznej" a rolnik zaraz drze ryja, że latamy nad jego polem. Nawet się okazało potem, że on dzierżawi pole 50m dalej a latamy nad innym polem. Jak wiadomo przestrzeń powietrzna nie jest jego tylko Państwa. Ale gadaj z debilem jak on tylko umie jedno - mordę wydzierać. Idziesz sobie potem w niedziele z grupa przyjaciół polatać z pełną kulturą, a taki przyjeżdża razem z żona i razem zaczynają pieśni w naszym kierunku i straszą policją. Tam na tym polu nic nie ma - pola,wały i Odra. Ludzie w dzisiejszych czasach jacyś tacy narwani są i szukają jakiegoś punktu zapalnego. Nie wiem czy to z nudów czy naoglądali się jakiś tych durnych telenowel o 18:30 na TVNie czy jak. To samo można zauważyć na wszelkich forach, komentarzach...
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
mapos
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 19 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mapos » 24 sie 2016, o 12:28

Majo rozmach
Obrazek
pozdrawiam Maciek
Protos 500, Protos 500,Protos Mini, S1 Swift 3m' IS-4 Jastrząb 4m, De Haviland Komet 2,7m, DX9
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 24 sie 2016, o 12:47

mapos pisze:Majo rozmach
Obrazek

Kurcze oni chyba śledzą to forum i wyprzedzają nasze kroki... swoją drogą wiecie gdzie nie latać :)
...
Awatar użytkownika
mapos
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 19 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mapos » 24 sie 2016, o 13:02

Jestem w szoku, Pani mnie minęła autem i powiedziała "cześć"
pozdrawiam Maciek
Protos 500, Protos 500,Protos Mini, S1 Swift 3m' IS-4 Jastrząb 4m, De Haviland Komet 2,7m, DX9
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 24 sie 2016, o 13:18

Myślę, że nie jest trudno wpisać do gungla napis ze stołu i dodać "pałacowa" żeby znaleźć ten wątek. Być może czyta a być może przeczyta go jutro. Weźmy to pod uwagę. To tak na marginesie ;) A wracając do tematu... jeżeli rzeczywiście kupiła tą działkę za 300 000 to miała prawo się zirytować, gdy usłyszała (nie rozumiejąc intencji - bo niby skąd miała rozumieć) że ma sie usunąć ze swojej działku bo komuś przeszkadza...

Jeśli to jej działka i zamierza tam spędzać czas znacznie lepiej się będzie dogadać. Jaki problem porozmawiać. Niech się wykrzyczy jak ma ochotę a później spróbujmy z nią pogadać. Wyznaczyła granicę działki - ok. Nie musimy nad nią latać, zwłaszcza gdy przyjedzie. Wychodzi na to, że jesteśmy skazani na swoje towarzystwo. Obu stronom będzie przyjemniej jeśli się dogadamy. Na pewno nie bedzie jej przeszkadzało nasze latanie nad jej terenem gdy w tym samym czasie będzie się z nami piknikować na naszym stole... Myślę, że ten kierunek będzie właściwszy niż odszczekiwanie,co tylko nakręci niepotrzebne sytuacje...
Nie sądzę też, że ktoś kto kupuje działkę z załozenia ma ochotę nie lubić nikogo do okoła. Z reguły bywa odwrotnie.
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 24 sie 2016, o 13:39

MacGyverek, latałem ostatnio nad sadem wiśniowym. Po max 2 pakietach wypada gościu i ostro marudzi, że to jego ziemia. A niebo Pana, czy państwa, pytam. Gościu dalej marudzi, że jego ziemia i koniec. To dzwoń Pan po policję, się wyjaśni. Pan się zaciął na minutę, wyjął tel. , ale zaczął drefić. No dzwoń Pan. Ją nie będę dzwonił i się tłumaczył, że im dupę zawracam bezpodstawnie. Mogę zadzwonić, ale w sprawie naruszenia nietykalności i wtedy zrobi się poważnie. Gościu momentalnie odparował...
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1771 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 24 sie 2016, o 13:41

miruuu pisze:Myślę, że nie jest trudno wpisać do gungla napis ze stołu i dodać "pałacowa" żeby znaleźć ten wątek. Być może czyta a być może przeczyta go jutro. Weźmy to pod uwagę. To tak na marginesie ;) A wracając do tematu... jeżeli rzeczywiście kupiła tą działkę za 300 000 to miała prawo się zirytować, gdy usłyszała (nie rozumiejąc intencji - bo niby skąd miała rozumieć) że ma sie usunąć ze swojej działku bo komuś przeszkadza...

A pewnie ze miala!
A ze zrobila z siebie przy tym niezrownowazona kretynke??
A blać!! Kto nigdy w chwili wkurwu nie zrobil z siebie niezrownowazonego kretyna niechaj pierwszy rzuci kamieniem.

miruuu pisze:Jeśli to jej działka i zamierza tam spędzać czas znacznie lepiej się będzie dogadać. Jaki problem porozmawiać. Niech się wykrzyczy jak ma ochotę a później spróbujmy z nią pogadać. Wyznaczyła granicę działki - ok. Nie musimy nad nią latać, zwłaszcza gdy przyjedzie. Wychodzi na to, że jesteśmy skazani na swoje towarzystwo. Obu stronom będzie przyjemniej jeśli się dogadamy. Na pewno nie bedzie jej przeszkadzało nasze latanie nad jej terenem gdy w tym samym czasie będzie się z nami piknikować na naszym stole... Myślę, że ten kierunek będzie właściwszy niż odszczekiwanie,co tylko nakręci niepotrzebne sytuacje...

Powiem Ci miru, i niech to bedzie czyste dupowlastwo z mojej strony - wiem ze lubisz, ze nie znam drugiego tak wywazonego i spokojnego czlowieka jak Ty. Serio! I to juz nie pierwsza sytuacja, kiedy cos sie dzieje i członek męski wie dokad zmierza, ale pojawia sie Miru, na spokojnie wyglada kawe na lawe i wszystko uklada uspokaja, lagodzi sytuacje..
blać... czlowiek-melisa!
Serio serio!
Szacun Chlopaku i tak trzymaj bo bez Ciebie to... szkoda gadac...
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 24 sie 2016, o 14:12

Pogoniom Was Pany. Oj pogoniom.
No dobra, bo ktoś pomyśli, że jaki "dys..." jestem - pogonią ;)
I żadne układanie się nie zda egzaminu. Wiadomo jak to wszystko potoczy się dalej.
Proponuję już rozejrzeć się za sensowną miejscówką i ścigać właścicieli potencjalnych włości, które miałyby stać się helipadami, co by poinformować ich o fakcie owym. Tylko nie zapomnijcie zabrać ze sobą tego zajedwabistego stołu, o którym nawet piloci w moich skromnych stronach rozpowiadają. ;)
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Pietrek
wcześniej: Piotr G
Podziękowano: 51 razy

Postautor: Pietrek » 24 sie 2016, o 15:51

miruuu pisze:Myślę, że nie jest trudno wpisać do gungla napis ze stołu i dodać "pałacowa" żeby znaleźć ten wątek. Być może czyta a być może przeczyta go jutro. Weźmy to pod uwagę. To tak na marginesie ;) A wracając do tematu... jeżeli rzeczywiście kupiła tą działkę za 300 000 to miała prawo się zirytować, gdy usłyszała (nie rozumiejąc intencji - bo niby skąd miała rozumieć) że ma sie usunąć ze swojej działku bo komuś przeszkadza...

Jeśli to jej działka i zamierza tam spędzać czas znacznie lepiej się będzie dogadać. Jaki problem porozmawiać. Niech się wykrzyczy jak ma ochotę a później spróbujmy z nią pogadać. Wyznaczyła granicę działki - ok. Nie musimy nad nią latać, zwłaszcza gdy przyjedzie. Wychodzi na to, że jesteśmy skazani na swoje towarzystwo. Obu stronom będzie przyjemniej jeśli się dogadamy. Na pewno nie bedzie jej przeszkadzało nasze latanie nad jej terenem gdy w tym samym czasie będzie się z nami piknikować na naszym stole... Myślę, że ten kierunek będzie właściwszy niż odszczekiwanie,co tylko nakręci niepotrzebne sytuacje...
Nie sądzę też, że ktoś kto kupuje działkę z załozenia ma ochotę nie lubić nikogo do okoła. Z reguły bywa odwrotnie.

zgadzam się w całej rozciągłości :)

planuję jutro lub pojutrzę wpaść z rańca koło 7 i jeśli przemiła pani również pojawi się tak wczesną porą na swoich włościach to czym prędzej spróbuję dokonać zapoznania i załagodzenia sytuacji. :)

aikus pisze:pojawia sie Miru, na spokojnie wyglada kawe na lawe i wszystko uklada uspokaja, lagodzi sytuacje..
blać... czlowiek-melisa!
Serio serio!

:thumb:
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
nie potrafię ale spróbuję się nauczyć...
XL power 380 / XL power 550 / DX9 / Traxxas e-revo 1:16
Awatar użytkownika
Pietrek

Postautor: Pietrek » 26 sie 2016, o 06:03

No niestety 7 rano to za wczesna godzina na naszą sąsiadkę. ;)
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 193 razy

Postautor: Jazz » 26 sie 2016, o 08:26

Jutro się ktos wybiera ? potrzebuję sprawdzić jak będzie latał mój parkmaster na 3S900, 3S1300, 4S1300 lub 1500 .
Jakby ktoś miał to bym pozyczyl na 1 lot,moge na polu go naładować.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 26 sie 2016, o 08:47

Jeżeli będę na pałacowej to będę miał SLS Quantumy 850mAh 3S. Tyle, że to nówki przez pierwszym lotem więc dobrze żeby za pierwszym razem nie dostały po dupsku za mocno. Więc chętnie pożycze na dwa loty - pierwszy "rozruchowy", ładowanie i w pi*de.
Awatar użytkownika
Pietrek

Postautor: Pietrek » 26 sie 2016, o 09:22

Jazz mam 3szt 800mah 3S. Jeśli też wziąłbyś pod uwagę to śmiało udostępnię.
O której panujesz być?
Ja pewnie jutro gdzieś pewnie od 8-9
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 193 razy

Postautor: Jazz » 26 sie 2016, o 09:56

To do samolotu, wiec nie bede obciazane - chce sprawdzic jak sie bedzie zachowywal na 3 i 4 celach z roznymi ciezarami pakietow.
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 119 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 26 sie 2016, o 11:37

Nono... Piknie. Wymarzone miejsce na zrobienie raportu do pracy. ;) bo na polatanie to za bardzo wieje chyba... ;-) ale coś tam popróbujemy

Obrazek

Wysłane z tapatalk. Android forever.
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 26 sie 2016, o 11:55

O której wpadasz na kebabsona?

Wróć do „Spotkania modelarzy”