Mam nadzieję, że Ramotny nie obrazi się, że rozpocząłem wątek o F-14

Mój F-14 "przyszedł" z Niemiec. Czas jaki realizowano moje zamówienie to 3 dni robocze

Model przychodzi w skromnym, pozbawionym wszelkich ozdób kartonie:

Doskonałe zabezpieczenie w postaci styropianowego kontenera kryje w sobie wszystkie (prawie) detale do dudowy modelu. Tak. Do budowy - gdyż jak widać nie jest to zestaw "wyjmij z pudła i biegnij na pole go rozbić". Trzeba troszkę czasu poświęcić.. Wspominając o "prawie" wszystkich detalach - miałem na myśli brakujące elementy w zestawie. To jest niestety bolączka F-14 z Hobby King. Nie jest to jednak upierdliwe. Ale o tym później. Teraz kilka zdjęć zawartości zestawu:

A teraz brakujące elementy:

Dramatu z tymi brakami nie ma.. Każdy modelarz poradzi sobie z dorobieniem samych sworzni (duralowe baryłki), a bez kołpaków też da się latać

Oczywiście do zestawu dołączona jest cała masa uzbrojenia.. (Zdjęcia później). Uzbrojenie schowane jest w dolnej części styropianowego kontenera.. (od drugiej strony, przykryte jest styropianową plytką). tak więc trzeba zawsze dokładnie przeszukać pudła, bo kryją w sobie "podwójne dno"..!

Do mojego F-14 zamówiłem już pozostałe wyposażenie, czyli:
1. Chowane podwozie (micro pneumatic retract - bo tylko takie się mieści

2. Silniki 3900KV (zalecają niby 4800 do 5000KV, ale sprawdzę jak sobie radzą te "ołówki"
3. Regulatory 50A H-King
4. Odbiornik Orange 9ch
5. Serwa do sterów 9g Turnigy (i klap - bo zamierzam wykonać zamiast lotek klapy aby zmniejszyć prędkość podejścia do lądowania. Jako aktywne sterowanie - będą sterolotki.)
6. Serwo do składania skrzydeł (turnigy MG)
7. Dwa pakiety (jeden już mam) 2650mAh, 3S (nano Tech) - od kolegi Grzegorza

W tym egzemplarzu będą dwa niezależne źródła prądu do każdego silnika z osobna..
CDN..