Kenobi36 pisze:Zaszalałem i też wgrałem soft drugi
Ogólnie bez polatania nic nie powiem ale bawiłem się autolevelem i mam takie wnioski
SET LEVEL chyba kalibruje się przy każdej incjalizacji, jak model leży na boku to się nie skalibruje, tarcza robi 16 skoków zamiast czterech i Autolevel nie działa.
Samego Autolevel nie sprawdzałem ale bawiłem się Autolevel+Resque i po zachowaniu tarczy zapowida się rewelka.
1. W przceiwieństwie do starego Autolevel obraca model zawsze wokół osi belki więc po odwróceniu model jest skierowany nosem w tym samym kierunku
2. Po odwróceniu zostają lekko dodatnie kąty nawet jak drążek skoku jest na dole
3. Potem powoli jedzie z kątami w dół aż do pozycji drążka. Dzięki temu nie zaskoczy nas pójściem w dół. Kąty opadają powoli nawet jak wyączymy Autoleve+Resque
4. Jeśli jesteśmy na plecach i mamy kąty dodatnie to też przestawia je na lekko ujemne dzięki czemu moze podbić model i wyratować go na bardzo niskiej wysokości.
Do resque dorzucić należy jescze jeden punkt.
5. Jeśłi kręcimy ogonem to na czas odwracania zostanie on zatrzymany

Miruuu nagrał filmik, zawisłem na styk z trawą i pstryknąłem funkcję resque.
Co do samego latania to też bardzo mi się podoba, poprzedni soft po zresetowaniu do dafaultów wymagał sporo poprawiania w cyklice.
V2 jak dla mnie, na defaultach działa idealnie.
Wydaje mi się że bardzo poprawili pracę ogona. To znaczy wcześniej jak byłem blisko maksymalnych gainów to dla odmiany w szybkim locie postępowym ogon rybkował. Tutaj tego nie ma. Ogon trzyma jak żyleta i w szybkiej postępówce się nie wzbudza.
W ogóle jakoś bardzo dobrze trzyma jak na tak mały nakład pracy

, to co zrobiłem to na pałę w domu wrzuciłem precomp 40 dla pitch i 20 dla cykliki i jest zaje**scie

Mam też wrażenie że podczas różnych figur lepiej trzyma pozycję aczkolwiek to może dzięki lepiej trzymającemu się ogonowi.
Podsumowywujęc jestem bardzo zadowolony z softu v2.