http://www.wingswheelsandrotors.com/mks ... 3155-p.asp
Ramotny pisze:czarek999 pisze:a Futaba 9257 nadaje się na ogon do 500-tki?
oczywiscie
Luke Skywalker pisze:Ramotny pisze:czarek999 pisze:a Futaba 9257 nadaje się na ogon do 500-tki?
oczywiscie
Oczywiście... że nie. Sorry że pociągnę dyskusję. Tak jak Inż. Ramotny napisał później: 9257 latać - latało, ale było zbyt słabe. Widać było to wyraźnie przy próbie gwałtownego zatrzymania ogona po piruecie. ZAWSZE było "odbicie", "zawahanie". Jak na próbę pożyczyłem od Inża Ramotnego 9254 + ramka home made, przy nie zmienionych nastawach żyro problem ustąpił...
Ot, takie 3 grosze..
Pozdrowienia z wakacji!
Luke
jedrus pisze:W Align'ie to teraz wszystko jest takie PRO![]()
A tak BTW - co to jest![]()
![]()
![]()
???
Aaa, już wiem - pewnie następca dopiero co wypuszczonego 3GX'a![]()
![]()
tak napisali koledzy zza wielkiej wody. Poza tym znane są w przyrodzie przypadki że "ten sam" silnik ma różne kV: np Pyro 650 ma wersje 620, 650 i 780 (->link), Scorpion 4025 ma wersje 550, 630, 740, 890 i 1100 kV (->link) - to kwestia nawinięcia silnika.radios24 pisze:W artykule ,,Mania V-dwójkowania..." ze strony tytułowej wynika że motor 500MX będzie mieć 1400kV. Skąd to wiadomo? Przecież 500MX ma 1600kV
To że regulator ma wbudowany governor nie wyklucza korzystania z innego układu - można go wyłączyć i używać zewnętrznego governora. O ile ja się zdążyłem zorientować to nie wszystkie govy wbudowane w regle działają zadowalająco.radios24 pisze:Aha i jeszcze jedno pytanie. Może nie do końca się znam, ale ten governor z GP900 nie będzie używany w tej nowej 500-ce, bo przecież governor posiada już regulator. Czyż tak?
Ramotny pisze: O ile ja się zdążyłem zorientować to nie wszystkie govy wbudowane w regle działają zadowalająco.
Gmeracz pisze:Ramotny pisze: O ile ja się zdążyłem zorientować to nie wszystkie govy wbudowane w regle działają zadowalająco.
Potwierdzam. Np. ESC 75 A Aligna odciął mi na plecach zasilanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości