mikegsx400 pisze:To chyba jak Kenobiemu quad spadnie, bo po helika to nie widziałem żeby szedł dalej niż kilka kroków:D
Damdodo pisze:I tak jeszcze się zapytam, ponieważ wczoraj rozmyślałem nad kolorystyką-widocznością:
Czy to żółte podwozie widać lepiej niż czarne? Nie gubi się na tle np. jasnego nieba? (dlatego mój ogonek jest pomarańczowo-żółty. Pomyślałem sobie, że albo jeden albo drugi kolor będzie widoczny. Albo oba)
Dla mnie to (widoczność) ważne, bo do np. Kenobiego, który ląduje na 800 czy tam 1000 metrach od siebie na pamięć to mi jeszcze daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko...
Nie żebym próbował latać tak daleko ale ja już na 20 metrach jak nie widzę dobrze modelu to wpadam w panikę
pkali pisze:W moim przypadku najlepiej się sprawdzają czerwień i żółć, przy czym czerwony lepiej widać kiedy jest jasno, a żółty kiedy zmierzcha lub jest pochmurno.
Mam dwie kabinki szaro-granatowo-zielone i dla mnie w pochmurne dni są mało widoczne.
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
aikus pisze:Ja dzis kupilem nowy stol w IKEI.
Stary sie rozpuknął.
Bylem akurat w kiblu i uslyszalem huk.
Jak wyszedlem to w pierwszej chwili nie wiedzialem co sie stalo...
Lapki leza na podlodze, pelno szkiel, ... patrze na okna - szyby cale. Patrze na lampe - lampa cala.
Wtedy do mnie dotarlo ze nie ma stolu.
![]()
blać kto to w ogole wymyslil?!?! Stol jak swiat swiatem powinien byc drewniany!
Od biedy - niech bedzie plastikowy.
Powymyslali sobie ... stoly ze szklanymi blatami... W dupach sie poprzewracalo i potem takie efekty...
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Damdodo pisze:Widzę amplituner, może Aikus puszczał havy metal
Bartekgazior pisze:Nie widzę co prawda zdjęcia, ale czy laptopy stały na podkładkach chłodzących? Tak mi chodzi po głowie, że może szkło nagrzało się miejscowo od kompa i poszło jakieś naprężenie. W końcu to materiał niejednorodny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości