Autor artykułu pisze:Przyglądając się sukcesom studentów z polskich uczelni każdy chyba zadaje sobie pytanie, dlaczego? I to wcale nie „dlaczego wygrywamy”, bo to chyba nie ulega wątpliwości. Pytamy się dlaczego te sukcesy rzadko są doceniane tam gdzie przede wszystkim powinno się je doceniać. Odpowiedź wcale nie jest prosta, a winnych zapewne należy szukać nie tylko tam, gdzie zwykle się ich szuka.
Źródło: Roverchallenge.eu
miruuu pisze:Jak masz czym to od razu zrób sobie dziury na 2mm i dawaj grubszeo dżizusa na gorze i na dole.
hantom pisze:Ja dziaiaj z Ciekawości sprawdziłem dokładność wykonania wałów MSH do protosa mini (bo skądś ta cena musi być). Sprawdziłem na idealnie poziomym stole na frezarce i obydwa wały z paczki idealnie prostedla porównania tarotowych wałów nigdy idealnie prostych nie trafiłem
Do tego wszystkiego na całej długości wałów jeden identyczny wymiar co do mikrona 5.974mm (obstawiam na tolerancje 6h9). Dodam że wały idealnie okrągłe żadnego "jaja" nie ma ani też "stożka"![]()
Więc cena mnie nie dziwi ani trochę, trzeba mieć idealnie ustawioną i precyzyjną tokarkę z przechwytem żeby tak dobrze to wykonać:)
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Ravp66 pisze:Hantom.
Nawet na najbardziej dokładnej tokarce tego w takiej tolerancji nie wykonasz. Jak popatrzysz na ślady obróbki to widać, że wał był szlifowany. Po toczeniu są inne ślady. Chociaż jak by się zastosowało np. płytki Wiper Sandvika to można trochę się zbliżyć do takiej chropowatości.
Takie wałki są wykonywane metodą szlifowania na szlifierkach bezkłowych.
Kenobi36 pisze:Niestety wały są drogie, co gorsza MSH przestał już robić wały pełne które były ciut tańsze.
Kowal pisze:Dziwne rzeczy Was kręcą chłopaki. Chociaż nie powiem, jak sobie śmigę coś na tokareczce, to jestem niezdrowo podniecony.
A co do Ciebie Hantom, to robileś części do Casy i się chłopcy rozsmarowali.....
hantom pisze:Kowal pisze:Dziwne rzeczy Was kręcą chłopaki. Chociaż nie powiem, jak sobie śmigę coś na tokareczce, to jestem niezdrowo podniecony.
A co do Ciebie Hantom, to robileś części do Casy i się chłopcy rozsmarowali.....
Oj Ciii! Wtedy jeszcze tam nie robiłem!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości