Pasywny głośniczek powinien dać radę, ale nie podpinaj mniej niż 16 omów - na tyle jest wyspecyfikowany wzmacniacz w środku (na 1 kanał), który go pędzi.
Nie sprawdzałem, czy kanały wzmacniacza są spięte razem (co pozwoliłoby na 8-omowy głośnik), więc nie ryzykowałbym, przynajmniej na razie.
Przy okazji to sprawdzę

Ten aktywny głośniczek rzuciłem tylko jako przykład, ale taki chcę sobie założyć.
Przynajmniej dopóki nie dośpiewam do apki "plecków" które zawierałyby gniazda na moduł, miejsca na odbiornik do bezprzewodowego buddy-boxa i głośniczków z laptopa

Mam nawet narysowany model 3D, ale nie miałem kiedy go wydrukować.
Kolejna ciekawostka - system trener-uczeń w trybie 16Ch gada... S.Busem (pierwszym). Więc jako radio ucznia można podłączyć cokolwiek, co ma odbiornik z wyjściem S.bus. A rozumieją go np. moduły z openLRSng.
Do modułu TX również można wypluć S.bus. Nawet mając równocześnie aktywny buddybox. Jedyne co tamtędy nie przechodzi to kanały przełączne 17/18.
A możliwości konfiguracji systemu trener-uczeń w tym radiu są potężne. Ustępują chyba tylko Taranisowi.
Jak kupisz mi zapałki, to zrobię Ci helikopter...
73, SP6LEO
TT Raptor 50 E-Titan|Align TRex 450 Pro|Blade 130 X|Blade mCP X OBL|XK K120|Asssault Reaper 500
Futaba T14SG|Robbe-Futaba FX-18 V2
Kyosho PureTen EP Alpha 3|Reely P240 Hotlander|TT Naulantia|HK Bat 1