miruuu pisze:
Pawłowi chodzilo o np.
0-40-50-60-90
Choc ja bym bardziej proponował
15-40-50-60-75
I bedzie łagodny jal baranek.
Wiktor pisze:A nie ma opcji zmiany zakresu kanału pitch by nie slęczec godzinami nad krzywą? Pitch w górę i dół po 85% zamiast 100%.
Mati pisze:Panowie mam problem, który dotyczy silnika ogonowego.
Czy ktoś próbował przezwajać to ustrojstwo?
miruuu pisze:hahahahahaa - przepraszam - nie mogłem inaczej zareagować. znam ten rodzaj pechów:/
mikegsx400 pisze::vhappy:
Im więcej czytam o różnych przygodach z mikrusami, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że najmniejszy sensowny helik to 450tka
omcKrecik pisze:@Mati, chciałoby Ci się pokazać to upitolenie ?
Pytanie podstawowe to o sens, czyli czy taki silniczek jest droższy od szacunkowej naprawy.
Mati pisze: W każdym razie ja nie widzę możliwości wlutowania się w to co zostało.
omcKrecik pisze:...ocenę możliwości przezwojenia...
omcKrecik pisze:Cosik mi się widzi, że Twoja cierpliwość dozna ciężkiej próby...
omcKrecik pisze:Może odczekaj, aż napad złośliwych duchów przejdzie.
Mati pisze:omcKrecik pisze:...ocenę możliwości przezwojenia...
No właśnie - jak tak patrze na tę jednogroszówkę to zaczynam wątpić, ale kiedy trzymam silniczek w ręku wydaje mi się, że to możliwe.
Uzwojenie da się wyciągnąć bez większych zmagań i to zachęca do dalszych eksperymentów, ale skoro bardziej doświadczeni próbowali i mało jest wzmianek o sukcesie... Sam nie wiem.
omcKrecik pisze:Cosik mi się widzi, że Twoja cierpliwość dozna ciężkiej próby...
Jeśli mi jej braknie mam ten komfort, że zawsze mogę wyrąbać do śmieci i spróbować z takim od pralki.omcKrecik pisze:Może odczekaj, aż napad złośliwych duchów przejdzie.
Jestem już zahartowany. Złośliwe duchy wyprowadzam z równowagi swoim uporem w ignorowaniu ich.![]()
Poniżej trzej muszkieterowie po przejściach:
Model nowy czy używany? Wygląda mi to na niewyważone łopatki głowne, albo jakieś inne wibracje spowodowane np. lekko krzywym szpindlem albo śmigiełkiem ogonowym itp. Ale jak to model nowy to mało prawdopodobne. W HCP100S też nie da się wyłączyć żyroskopu, więc jeśli tarcza kontruje (przechyl model, bez rozkręconego wirnika, tarcza powinna zawsze lekko kontrować w stronę przeciwną niż przechył) to znaczy, że działa. Ale jak nie kontruje to może walnięte żyro na płytce? Rozkręć model bez łopat, jak dodajesz gazu to tarcza idzie do góry równo, czy się przekręca dodatkowo ma którąś stronę? Powinna iść równo, a przekręcać dopiero jak dodasz łopaty - to by wskazywało na niewyważenie, i musisz spróbować dobrać inną parę. Jeśli i bez łopat tarcza lata na boki, a model nie ma wyraźnych wibracji z innego źródła - to wtedy szukałbym w apce (ewentualnie w module, ale to trudno sprawdzić jak nie masz kogoś z takim samym modelem, żeby sprawdzić, czy na innej apce i module jest OK). Może masz jakiś miks ustawiony? Jakieś expo? Tarcza idzie w górę i w dół równo z drążkiem, czy na końcach przyspiesza? A wysokości popychaczy serwo - tarcza są OK? W sensie tarcza jest poziomo, a łopaty mają kąty wyzerowane na środku drążka gazu?Przemo84 pisze:Witam.
Czy ktos wie jak ustawic model z aparatura Fs-i6 ?
Heli połączony z aparatura przez moduł ht8 .
Ustawiłem aparaturę według flysky 9x, bo taka jest w instrukcji. Typ modelu wybrałem "Variable pitch''? Silniki kręcą, model obraca się lewo prawo tak jak ma, skok tarczy też działa, ale przy próbie oderwania heli przechyla sie na którąś ze stron i wali łopatkami o ziemie.
Czy silnik w tym modelu rozkręca sie powoli ?
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości