Samsunga nie polecam - niestety znam osobiscie cztery egzemplarze i z kazdym byly non stop jakies problemy).
HP polecam w zasadzie w ciemno (w historii marki zdarzaly sie jakies tam pojedyncze wtopy ale w ilosci tysiecy sztuk roznych sprzetow roznej masci walajacej sie po firmach to jest promil).
Przy takim nakladzie jednak zastanowilbym sie jednak nad atramentem... W tej cenie bedziesz mial calkiem porzadny kolor, a w tych gabarytach - kombajn ze skanerem.
Sam kupilem w 2011 roku najtanszego kombajna atramentowego HP. Drukuje dokladnie tyle ile napisales - 20 - 30 stron miesiecznie.
Od tamtej pory ppsulem troche rzeczy w tej drukarce, ulamalem podajnik papieru i takie tam... pierdy... Juz mialem ja kiedys wyrzucic i kupic nowa, ale skubana caly czas uparcie dziala

Kosztowala jakies 200 zlotych czy cos kolo tego.
Aha - jade na zamiennikach.
uzywam glownie czarnego, ale w razie czego - kolor jest i jak mi przyjdzie kaprys wydrukowac słit focie - to moge.
Tyle jesli chodzi o argumenty ZA atramentem.
Laser w tej sytuacji - wiadomo, jedna drukarka i jeden toner na cale Zycie

...
No i to jest moje osobiste doswiadczenie, a jak mowie, znam naprawde duzo roznnych drukarek w roznych miejscach roznie eksploatowanych i te ktore dzialaja dlugie lata bezaawaryjnie to drukarki HP.
(mowimy oczywiscie WYLACZNIE o standardowych zastosowaniach biurowych i domowych i tylko o takich).