gusto pisze:Dzięki Buszmen o to mi właśnie chodziło![]()
Tylko trochę nie rozumiem tej naprawy.Muszę sam rozkrecic to się dowiem o co chodzi
A ja zacząłbym od sprawdzenia czy nie pękło Ci tylne śmigiełko przy dziurce. Też nagminny przypadek. Niby siedzi i się kręci a może się ślizgać.Piotr_T pisze:Dzięki Panowie! Tak zrobię, choć jak nie uda się ożywić obecnego motorka, to czeka mnie, tak mniej-więcej, trzytygodniowa przerwa w lataniu w oczekiwaniu na paczkę z BG. Chyba że któremuś z Kolegów został sprawny, stockowy silniczek po przesiadce na SUT-a, to chętnie go przygarnę.
Pozdrawiam,
Piotr.
Pan Byku pisze:A ja zacząłbym od sprawdzenia czy nie pękło Ci tylne śmigiełko przy dziurce. Też nagminny przypadek. Niby siedzi i się kręci a może się ślizgać.
Piotr_T pisze:Pan Byku pisze:A ja zacząłbym od sprawdzenia czy nie pękło Ci tylne śmigiełko przy dziurce. Też nagminny przypadek. Niby siedzi i się kręci a może się ślizgać.
Przyszło mi to do głowy i wygląda na to, że jest OK, ale przyjrzę się mu jeszcze raz. Może coś przeoczyłem.
Pozdrawiam,
Piotr.
Buszmen pisze:Nie zobaczysz pęknięcia, jak nie wygniesz łopatek. Też tego nie widziałem u siebie, dopóki śmigiełko samo nie spadło po lekkim krecie z powodu wirowania helika
dziś w końcu znalazłem czas na obloty.TomRar pisze:Ale na obu ustawieniach snapów helik ma latać stabilnie i poprawnie, a jak sugeruje autor, nie lata.
Więc poczekajmy na filmik z oblotu i może dodatkowy filmik pokazujący tarczę podczas ruchu serw.
miruuu pisze:Na dłuższych będzie ciut spokojniejszy.
miruuu pisze:Jak kulka jest dłuższa to ten sam ruch tarczy powoduje, że kulka wykonuje dłuższa drogę. Czyli ten sam ruch drążka wywołuje większy ruch dłuższej kulki a mniejszy ruch krótszej kulki. No tak jak z każdą inną dźwignią.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość