Niech mnie ktoś poprawi jesli gdzieś sie myle.
Łatwo policzyć teoretyczna maksymalna prędkość dla stockowego setupu.
Silnik 1300KV, smiglo 7x6, pakiet 3s.
1300x12 = 15600rpm
15600*6 = 93600 cali / min
93600 *2.5 = 234000 cm / min
234000 *60 = 14040000 cm / godz
14040000/100000 = 140 km/h
... Maksymalnej Prędkości Teoretycznej! Przy pelnym pakiecie i zerowym uślizgu.
NIEREALNE do osiągnięcia w rzeczywistoscsi.
WIesz, nie wiem w jakich warunkach de facto tam latałem, na pewno nie bylo 25m/s, bo przy takiej prędkości wiatru to trudno ustac na ziemii.
Wiem co sie dzialo, wiem co bylo na meteo, ale z wiatromierzem nie stalem.
Sądze, ze te porywy 25m/s to bylo własnie to co łamało drzewa i zrywało dachy, a ja latałem Bixlerem tak naprawdę może przy 15, może 18 m/s... I było hardcorowo, rzucało nim jak szmatą.
Na koniec okazalo sie ze padlo mu jedno serwo w lotce

Tak naprawdę trudniej bylo sie ogarnac na ziemii niz w powietrzu, bo jak juz model byl w powietrzu to robił to co chciałem, a na ziemii wiatr go ciągle gdzieś porywał albo przewracał...

Anyway: W mocniejszym setupie nie chodzi mi o prędkość maksymalna (choć ta tez wzrośnie, tak, jasne ale to wartość dodana). chodzi mi o ogólnie pojety zapas mocy.
O to ze mogę sie obecnie Bixem wznosić maksymalnie pod katem gdzieś tak 40 stopni do poziomu, a Mira Firstar rozpędza sie pionowo w gore.
O to, ze Bix nawet jak juz wystartuje z ziemii to na rzęsach i tylko w ścisle określonych warunkach... A ja chce zeby startował zawsze.
Latalem nim dlugo i znudził mi sie.
Moge go sprzedac za grosze (bo pianka jest zharatana i nie ważne ze dobrze lata nikt za nia nie zapłaci i ja tez bym nie zapłacił a setup - używany).
Moge zafundować mu upgrade i dac drugie życie.
I to własnie postanowiłem zrobić.