windcatcher pisze:Dodatkowy plus jest taki, że mało kto używa tych orczyków i można je wysępić ...
Kurs tych orczyków właśnie poszedł w górę

Kosmo pisze:Witam
Latałem przez 5 lat T-rexem 450 pro. Wszystko oprócz ogona funkcjonowało dobrze. Ten niestety lubił uciekać przy pompkach i większych kątach... Odwrócenie okuć ogonowych, mocniejsze serwo ogonowe, czy dłuższe łopatki nie załatwiały do końca problemu. Zresztą przez ten ogon helik zaliczył takiego kreta, że nic z niego już nie zostało. Jakby Align zwiększył obroty ogona, to pewnie byłoby po sprawie...
Więc jak sytuacja wygląda w 470 ??? Jest już to poprawione i faktycznie można zaufać pracy ogona ???
windcatcher pisze:Ogon w 470-tce jest niedorobiony i ma za niskie ratio.
Da się to przeżyć podobnie jak się dało w 450PRO ale przy hardcorowym lataniu i niższych obrotach wrednie puszcza i nie wyrabia.
Przy normalnym lataniu, lekkim 3D lub wysokich obrotach jest lepiej ale jeśli wrzucisz duże kąty, pitch pump lub wykonasz jakiś ostry manewr to helika potrafi obrócić 90-180 stopni.
Ogon w 470-tce jest niedorobiony i ma za niskie ratio.
Da się to przeżyć podobnie jak się dało w 450PRO ale przy hardcorowym lataniu i niższych obrotach wrednie puszcza i nie wyrabia.
Przy normalnym lataniu, lekkim 3D lub wysokich obrotach jest lepiej ale jeśli wrzucisz duże kąty, pitch pump lub wykonasz jakiś ostry manewr to helika potrafi obrócić 90-180 stopni.
Na początku wiele osób marudzilo na niskie tail ratio a to nie ratio okazalo sie zrąbane tylko governor w reglu. Po wyłączeniu gova wszystkie problemy ogonowe zniknęły.
Wydaje mi się, że powinniście bardziej niż ustawienia skonfrontować sposób latania. Michał potrafi dać modelowi po piź..ie i stąd możecie mieć różne odczucia co do 470-tki.
Adam12 pisze:@Kosmo - parę stron wcześniej jest o tym, że gov w reglu oferowanym przez Aligna (w zestawie) jest do bani i większość wyłącza gov lub wymienia regiel.
windcatcher pisze:Widocznie mamy różne style latania.
(...)
Oczywiście jak ktoś zmniejszy kąty, stłumi lub wyłączy gova i zgasi pitch pump to będzie latał poprawnie ale jest o wiele gorszy niż w warp, chase czy nawet x3
Kosmo pisze:Jeszcze na 3S, bez gova latał w miarę poprawnie. Po przejściu na 6S już zaczęły się schody. A po włączeniu governora (latałem na YEP-ie, więc gov w tym reglu był naprawdę rewelacyjny) potrafiły dziać się cuda. Właśnie te odpuszczanie ogona, przekręcanie się nawet o 180 stopni i więcej... w prostych figurach... Mimo moich zabiegów nie pozbyłem się problemu nigdy.
Kosmo pisze:Miru to raczej nie jest problem governora. Ja latałem u siebie na YEP-ie. Wielu potwierdza, że te regulatory mają świetny governor. I faktycznie trzymanie obrotów było rewelacyjne!
Gdy zacząłem latać na włączonym govie to stwierdziłem, że inaczej już nie chce. Bo to całkiem inne latanie, dużo bardziej dla mnie przyjemniejsze.
windcatcher pisze:Regiel Align oszalał i rozbił mi model w jednym z pierwszych lotów.
Pan Byku pisze:Ja chciałem jeszcze dodać, że nie widziałem miraaa latającego na niskich obrotach. (...) Sorry miruuu, mam słuch doskonały
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość