mwx pisze:Linki zaraz będą nieaktywne
Z tego co wiem, Przemek o to pyta bo chce zamówić od razu, w oczekiwaniu na swoja 420stkę

mwx pisze:ktoś się przyczepi o robienie reklamy
Nie to forum

mwx pisze:Moje wszystkie reklamacje na BG zostały zlane ciepłym moczem, więc 1 - już nie próbuję 2 - jak tylko mogę unikam tego sklepu.
Z reklamacjami to mnie troche zdziwiłeś bo mi do tej pory uwzględnili każdą jedną a było ich kilkanaście jeśli nie kilkadziesiąt.
To co mi ostatnio się nie podoba to to, że ewidentnie zmienili politykę jeśli chodzi o osługe klienta (i nie tylko). Widać, że cisną na wynik coraz mocniej. Może Chiński rynek się juz troche wypełnij i szukają sposobu na trzymanie dobrych cen... Ja jednak wolałbym ciut wyższe ceny a obsługę jak dawniej.
Tak czy siak, jeśli chodzi o BG to ostatnio trzeba ich trochę cisnąć mocniej, ale wypracowując sobie "antyschemat" na ich schemat działania, skuteczność prawie zawsze gwarantowana.
Ostatnio np. dobrze reagują jak się upublicznia problemy. Dlatego zawsze filmy do reklamacji wrzucam na youtubka i w tytule dodaje "Banggood problem" itp. Dodatkowo, najwyraźniej przyjeli strategię odbijania na zasadzie: 1 spławienie - 1/3 odpuszcza, drugie spłacienie, kolejna 1/3. Pozostałe 30% namolnych/natrętnych/zawziętych/wku**nych klientów już obsługują jak trza. Więc trzeba po prostu odbijać maile do skutku.
Myślałem nawet czy nie założyć osobnego wątku typu "Banggood service" do którego mógłbym (z resztą nie tylko ja

) wrzucać opisy reklamacji na zasadzie:
- film
- foto
- opis
- póxniej update z efektem rozwiązania problemu.
Do każdej reklamacji już potemm nie pisać maila tylko w opisie dać link do opisu problemu i wysłać do BG.
Jak zobaczą, że wątek jest długi i poosty kończą się dużym zielonym OK albo czerwonym PORAŻKA to to też będzie może bardziej motywować żeby nie robić sobie smrodku na publice.
mwx pisze:Ali zdecydowanie bardziej dba o klienta - coś nie pasuje - zakładasz spór i dostajesz kasę od Ali, które potem boxuje się ze sprzedawcą we własnym zakresie.
Tego muszę w końcu wypróbować. Jakoś nie wiem dlaczego zawsze się opierałem. Może dlatego, że jak kiedyś próbowałem to nie mieli paypala... Ale teraz już chyba dodali?