Po obejrzeniu drugiego filmiku ... natychmiast chciałem napisać post o "zabieraku", ale ... pewnie część społeczności chciałaby mnie zjeść

Zacząłem się zastanawiać, czy to jest aż tak ważne, jak to nazwiemy po "naszemu". Sprawdziłem nazwy w sklepach. U Adama - "dolny mikser"; RC Maniak - 450 FBL Metal Control Arm; Art Hobby - X3 CNC Washout Arm pushrod linkage set. Dlatego myślę ... , że jednak "najważniejsza" powinna być nazwa oryginalna, a nie na "siłę" spolszczona.
Ja bym pozostawił nazewnictwo oryginalne. Tym bardziej, że patrząc się na ostatnie trendy w szkolnictwie zawodowym. Powinno stosować się nazwy oryginalne, jak np. connector - i każdy zaraz wie o co mamy na myśli.
Co do wersji filmów "Beta" tak jak napisał "miruuu" - sądzę , że jest to niepotrzebna robota. I "przerost treści nad formą". Sądzę, że jak nasz kolega "walnie" babola to na pewno zwrócimy uwagę. I da się to poprawić.
Co do treści. Patrząc na filmiki, które jak sądzę mają być skierowane ... do wszystkich ludzi, tych zainteresowanych i tych, których "chcemy pozyskać" to ... trochę mi brakuje ... początku. Już rozwijam myśl. Brakuje mi odcinku "0", który powinien troszkę przedstawić śmiglaki 3, 4 kanałowe np. wlToys 911, powiedzieć o różnicy w sposobie sterowania (mam na myśli - latania). Jak to się ma do późniejszego zakupu pełnych 6 kanałowców i prawdopodobnie - nauki uczenia się "latania" od nowa. Niestety mnie to spotkało. Najpierw kupiłem 4 kanałowca, ogarnąłem

Mam nadzieję, że moje wypociny przyjmiesz z przymrużeniem oka.