miszcz_waw pisze: Falcona też nie miałem ale wygląda to na jakieś dziwne .
Scroller pisze:Dziś odebrałem przesyłkę z nową wersją najmniejszego modelu ze stajni Aligna. Małe to toAle do rzeczy! Poniżej moje pierwsze wrażenia:
Pierwsze wrażenie
Generalnie model wygląda ciekawie. I na tym zakończę pozytywy. Bo reszta to po prostu porażka. Wszystko plastikowe, niedopracowane. Luzy większe niż w zjechanym łożysku, co w przypadku tak małego modelu to tragedia. Do tego kabinka zrobiona chyba z bibułki, bo przy pierwszym zetknięciu z podłogą zakończyła swój żywot, pękając w kilku miejscach. Myślałem, że model też pójdzie do śmietnika, ale jakoś przeżył.
Regulacja
Niby nic tam nie trzeba regulować, ale wychwalane przez Aligna trymery, g***no za przeproszeniem dają. Najlepsze rezultaty przynosi regulacja snapami, choć i tak na krótką metę, bo w zależności od stopnia rozładowania pakietu, model i tak lata gdzie chce. I na nic proporcjonalne sterowanie, bo przy takich luzach i miotaniu się modelu mogłyby być zastosowane zwykłe przełączniki. Rezultat byłby taki sam - i tak by miotało modelem.
Najlepsze wrażenie zrobiła na mnie ładowareczka do pakietówBardzo fajna, malutka i posiadająca diody wskazujące stan naładowania lipolka
![]()
Podsumowanie
Generalnie modelik wygląda ładnie, ale może być co najwyżej zabijaczem czasu w biurze. Bo sterować tym w miarę precyzyjnie raczej się nie da, a o wyjściu na dwór można zapomnieć - najmniejszy wiaterek go po prostu zdmuchuje. Kabinka jest porażką. Regulacja łatwa, choć kompletnie nieprecyzyjna. Dobra pozycja na postawienie obok innych modeli w kolekcji
Ramotny pisze:potem coś taniego do polatania w domu (np.Solo Pro) a dopiero potem coś na dwór.
PiotrS pisze:stuf pisze:Kupuj od razu 500 - ke.. po co się rozdrabniać ??
I tak kiedyś kupisz ..
A Ty czemu swoją sprzedajesz?
PiotrS pisze:stuf pisze:Ehh heliki nie dla mnie![]()
Jakoś bardziej czuje się w parapetach..
Szkoda
Wróć do „Jak zacząć fascynującą przygodę”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości