jedrus pisze:że tak zapytam gdzie ktos mi napisał co warto kupić ?
jak zapalilem sie na heli to przez 1,5 miesiaca czytalem to i podobne fora tak do 4rano a zaczynalem od 9-10. Inf sa, tylko trzeba je wycedzic sposrod brudu i belkotu w watach.
Nikt Ci nie podal? NIE SZUKALES odpowiedzi na pytania ktore stawiasz. Ja zaczynalem od listopada zeszlego roku a
tu jest moj temat. Proszę masz gotową receptę na heli. Moim zdaniem najtansze rozwiazanie zaczecia latania modelem helikoptera. Tez mam wstret do symka (i tez bylem wsciekly jak kazdy mnie do niego odsylal) ale to KOSZTUJE, chociaz to na nim nauczylem sie podstaw zaczym przyszly graty. Nauka latania samolotem live jest jednak tansza.
dlaczego 450? z tego co pamietam
- juz "prawdziwy" heli
- tani
- graty prawie w kazdym kiosku
- na tansze szkoda kasy bo to pieniadze w bloto, podobno im mniejszy tym ciezej sie lata, lepiej na piwo isc. (oczywiscie bezalkoholowe

)
barlew pisze:skutecznie mnie zniechęciliście do zakupu czegokolwiek ... kazdy z was pisze teraz jako wielki znawca i spec a prawda jest taka ze tez od czegos zaczynaliscie uczyliscie sie na wlasnych bledach aby do czegoś dojść
.
JA, JA jestem tym specem

, bo latam juz 4miesiace

a zaczynalem od czegos za 100-250zl (dwa modele) ktorych zywotnosc i frajda z latania skonczyly sie po max 3dniach
Jak raczysz juz przeliczyc z czego i za ile sklada sie heli to pomnoz otrzymana kwote przez dwa bo worek czesci jest niezbedny na poczatek. no chyba, ze tylko ja jestem wyjatkowym debilem.