Witam, oj miałem problemy @
Ale doszedłem do wszystkiego sam. Raczej nie miałem problemów, i dłubałem się nie raz w Brain, ustawieniach itd., ale do czasu.
Do tego Gassera kupiłem nowy Brain IKON2, jakiś czas temu, ale od wibracji wariował, kładł tarczę na jedną stronę, co ja się nie nakombinowałem @!@%!!
i olałem temat. Nie miałem problemów z jego ustawieniem wtedy, suwaki bez problemu poustawiałem na 100%.
Zmieniłem głowicę na tradycyjną i latałem bez BRAIN. Nadajnik i odbiornik zostały takie same Aurora 9x i Optima 9. Poczytałem na forach, wasze wypowiedzi, że BRAIN działa w Gasser naklejony nawet na kit okienny, no to naprzód, pomyślałem.
Teraz miałem okazję kupić używany BRAIN IKON ( stary czerwony ), to wróciłem do tematu. Niestety używany wydaje się zdupcony, wnerwiłem się, odkleiłem od nitro stary, BRAIN jaki mam od Wojtka, zainstalowałem nowe oprogramowanie na kompa, wykasowałem ustawienia do fabrycznych w Brain i dołożyłem nowy model w aparaturze, wydaje mi się, że wszystko ustawiłem jak należy. Różnica z nitro jest taka, że jest inny odbiornik, tam Optima 7 tu Optima 9, serwa tam na tarczy i na ogonie KST 805, tutaj na tarczy KST815 a ogon KST805. Za h nie mogę sobie poradzić, jak na razie. Nie mogę znaleźć w aparaturze tego D/R, będę szukał w weekend do upadłego

@.
Pozdr
NEO