Witam.

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
bambus_gda
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: bambus_gda » 17 lip 2012, o 20:46

Witam. Jestem Karol, mam 19 lat, o modelach zdalnie sterowanych wiem niewiele. Mam zamiar kupic sobie helikopter do 1000zł, myslalem o Falcon 450 + dokupic do tego FCOIII v2 + transmiter + antene do przedluzenia transmisjii FCOIII. Jestem z Gdanska, jestem w temacie zielony, mimo ze juz od jakiegos czasu czytam to i owo. Mam nadzieje ze pomozecie mi wejsc w tematyke helipokterow rc i moja przygoda z modelami sie zacznie. ( mam taka nadzieje ). Prosilbym o jakas osobe ktora dysponuje chwilka czasu, jest obeznana, i wprowadzi mnie w temat, i odpowie na moje liczne pytania. Dziekuje za uwage, i prosze o wyrozumialosc dla mnie i moich pytan :).
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: AdamskY » 17 lip 2012, o 21:20

witaj i miłego pobytu na forum :-), nas mozesz pytac o wszystko(odnosnie helikow) ale najlepiej mecz Gmeracza :vhappy:

jak już nie raz pisaliśmy: heli do 100 PLN i do tego dobry to bardzo ciezko. A Falcon...hmm chwala go tylko sprzedawcy.
już wiele lepszy jest CopterX 450, bardzo dobry clone T-rex 450.
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 17 lip 2012, o 21:43

Tez mi sie wydaje, że jak ma sie 1k na pocztek to jakis klon rexa450. Duzo zamienikow, czesci z Chin. Duzo wiedzy mozna na forach zaczerpnac. Nie idz w klona - klona. Wez sobie jakiegos CX450 lub HK450. Plus apka Turnigy. Odwiedz strone http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/index.rc jak cos to pisz zrobimy Ci kalkulacje. Mysle ze w 1k zmiescisz sie z jakims klonem 450 + apka turnigy.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 19 lip 2012, o 11:44

Powitać... Rozgość się, poczytaj trochę i zapraszamy do dyskusji w towarzystwie zdrowo walniętych pasjonatów latania :thumb:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
pirzol
Domownik forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 60 razy
Kontaktowanie:

Postautor: pirzol » 19 lip 2012, o 22:35

powitać

jak najbardziej 450 to dobry początek, duzo czesci
jak pisał Gmeracz, czytać, czytać

a ja dodam ćwiczyć,
najpierw apka+symek dopiero potem latanie...
pzdr
P
---------
www.fpvdrones.pl
Quadro KFC32 + FPV - nooo tym sie LATA ! :D

Gaui 425->550 FPV - Historia gimbala
KDS450S (V) FPV - waleczne początki

Wróć do „Witajcie, to ja!”