windcatcher pisze:@Zybidk
Potwierdź proszę, że wszystko zagrało.
Rozumiem, że to http://rcforever.pl/product-pol-3360-T- ... -M0-6.html planujesz kupić zamiast parasolki z zębatką 28T. Czy tak?
Jeśli to się sprawdzi to może to być pierwszy helik, który przerobię z powrotem na wałek (bo upgrade paska się raczej nie doczekamy...)
Na początku bym rozważył zastosowanie bardziej 450-tkowych łopatek lub max tych pierwszych 69 bo zostawienie 74 szerokich może się źle skończyć przy takim ratio...
Swojego odbudowałem już prawie do końca. Straty: 3 orczyki, 2 łopaty główne, wałeczek ogonowy, statecznik ogonowy, pęknięcia i odpryski na kabince. Reszta wygląda na prostą.
windcatcher pisze:@Zybidk
Rozumiem, że to http://rcforever.pl/product-pol-3360-T- ... -M0-6.html planujesz kupić zamiast parasolki z zębatką 28T. Czy tak?
Jeśli to się sprawdzi to może to być pierwszy helik, który przerobię z powrotem na wałek (bo upgrade paska się raczej nie doczekamy...)
Na początku bym rozważył zastosowanie bardziej 450-tkowych łopatek lub max tych pierwszych 69 bo zostawienie 74 szerokich może się źle skończyć przy takim ratio...
Swojego odbudowałem już prawie do końca. Straty: 3 orczyki, 2 łopaty główne, wałeczek ogonowy, statecznik ogonowy, pęknięcia i odpryski na kabince. Reszta wygląda na prostą.
Zybidk pisze:windcatcher pisze:@Zybidk
Dziś dostałem te zębatki jednak to nie są te co ty dałeś linka. Numer H45G001XXT. Moje maja 26 zębów. Wiec ratio wyjdzie w okolicach 4,0. Zamieniłem zębatki i sprawdziłem luz między autorotacyjną i wydaje się taki sam. Różnica w średnicy to około 0,3 mm. Kwestia czy nie przeskoczy, ale to po weekendzie jak się wiatrzysko uspokoi. Jak ręką obracam to wygląda że jest dobrze, nie przeskoczyło mi przy obracaniu
MacGyverek pisze:A ustawia się w beastx częstotliwość pracy serw?? Najlepiej zrób pełny reset do fabrycznych.
Zybidk pisze:MacGyverek pisze:A ustawia się w beastx częstotliwość pracy serw?? Najlepiej zrób pełny reset do fabrycznych.
Ustawia się cyklika 200hz i 1520us a ogon 333hz mam. W poprzedniej wersji też tak miałem i wszystko było ok. Chyba trzeba będzie zrobić wszystko od zera. Tylko czemu w 550 nie mam tego problemu, a beastx 5.0 to jest zastanawiające
windcatcher pisze:Zybidk pisze:MacGyverek pisze:A ustawia się w beastx częstotliwość pracy serw?? Najlepiej zrób pełny reset do fabrycznych.
Ustawia się cyklika 200hz i 1520us a ogon 333hz mam. W poprzedniej wersji też tak miałem i wszystko było ok. Chyba trzeba będzie zrobić wszystko od zera. Tylko czemu w 550 nie mam tego problemu, a beastx 5.0 to jest zastanawiające
Reset do fabrycznych może poczekać.
Spróbuj odpiąć serwo i pozmieniać te ustawienia, zapisać a potem wrócić do odpowiednich.
Potestuj to serwo na innym FBL aby mieć pewność czy to wina beastx i aktualizacji czy może serwo umiera.
Wiem, że cieżko to przyjąć do wiadomości ale mi ostatnio też się zepsuło serwo KST i to tak wrednie, że działa, działa a potem nagle staje i myśli...
Dzisiaj wiał mocny porywisty wiatr i 470-tka słabo latała. Model przy ostrych figurach i podmuchach obracało o 90 stopni.
Te same warunki X3 - 380 czy nawet OXY3 - 255 znosiło bez najmniejszego problemu. Muszę pokombinować jak podnieść to ratio i przerobić skrzynkę bo tak dalej być nie może
windcatcher pisze:Pewnie dużo smaru było i on czasem wygląda jak taka maź jak przesadzili z ilością.. dziwne, że od tego drżało ale super, że przestało po czyszczeniu
windcatcher pisze:No i superluzu lepiej nie zostawiać żeby się parasolki nie zmieliły.. jak wibracje od wałka?
Ja tymczasem dziś oblatałem pomyślnie Moda DIY ogona do ratio 4.733 na pasku.
Mirek zabrał posty do nowego wątku ale tutaj dam linka aby ktoś nie przegapił, że to działa
Jutro kolejne loty!!
viewtopic.php?t=8039
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości