A ja sobie w końcu uporządkowałem helika. Co to znaczy?
Otóż ustawiłem na apce 3 główne modele:
Model 0 - to ustawienia dostosowane tylko do symulatora, bo używam tej apki do symka.
Model 1 - ustawienia dostosowane tylko do lotu 3D, czyli tarcza jest tak ustawiona, aby helik wisiał nieruchomo na wyzerowanych subtrimach oraz trymerach.
Model 2 - ustawienia dostosowane tylko do lotu 6G, czyli subtrimy oraz trymery tak przestawione aby helik wisiał równo, bo jak wiadomo w trybie 6G zawsze znosi go na prawo i do przodu. Dlaczego nie używać 6G skoro jest w heliku? Trzeba używać
Na przykład taki przykład, pogoda dzisiaj jest piękna, ale wiatr sobie w porywach nieźle szaleje. Człowiek chciałby przy mrożonej kawce polatać sobie na podwórku, ale jest problem. W trybie 3D praktycznie niemożliwe jest utrzymanie helika w ogóle w powietrzu, a co dopiero żeby czerpać przyjemność z latania. Może jak ktoś ma mega skilla to sobie poradzi z tym mikrusem, ale ja nie. Dlatego pomyślałem, że przecież 6G powinno świetnie go ustabilizować i nie zawiodłem się. Co prawda trzeba cały czas korygować drążkami, ale bez problemu można sobie ciasne ósemki robić, a nawet wyznaczyć sobie jakąś "trasę" np omijanie drzewa, zygzak między jakimiś słupkami czy kwiatami itd. No i to jest to, to jest powód dla którego kupuje się takie mikrusy, żeby się nimi bawić siedząc przy kawce. 10 pakietów i mamy no mniej niż godzinkę zabawy