Witam Wszystkich ;))))

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 11 sie 2012, o 23:30

jedrus - gubi się jeszcze to pyta jak popadnie. Sami potarzamy ze większy to lepszy wiec szuka 550 i chwała mu za to.

Mateusz - dużo zależy od twojego budżetu. Jak masz na nówkę i nie boisz się że wydasz 6-7k a po miesiącu stwierdzisz że to jednak nie dla ciebie to leć w nowe 500 czy 550. Jak wolisz zacząć nieco konserwatywnie to moim zdaniem 500 stuf-a fajna opcja na początek. Poczytaj sobie co jeszcze potrzeba i jakie to wydatki abyś się potem nie zdziwił.

Był kiedyś na epheli koleżka co poszedł z Lamy na 700 prosto poszedł. Gacie z waty ale dał radę. Parę lat temu polecano na pierwszego raptora na waldorfie - nie jeden tak zaczynał. Rex bezpieczny wybór jest bo każdy go zna i pomoże. Omijaj walkery i e-sky a nie powinno być źle.

Te nowe KDS to z Mikado mają coś wspólnego?
Piotrek
Mateusz
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 16 razy

Postautor: Mateusz » 12 sie 2012, o 07:59

Cześć Dziękuję wam za cierpliwość ;))
Dokładnie sam nie wiem czego chcę wiem ze 500 było by ok czy 550. pytam dlatego bo miałem taki przypadek kupiłem buggy rc 2szt wydałem 5tys, i nie ma mi kto w tym pomóc, bo nikt nie jeździ tu takimi. ;))))
wymyśliłem sobie zabawę heli, teraz chcę być ostrożny i będę prosił was o porady, więc pokierujcie mnie jeśli możecie.

to jest strona do tego KDS, nie wiem czy mają coś wspólnego z Mikado.

http://www.kdsmodel.com/index.php/site/pro_list/cat/1
Awatar użytkownika
stuf
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: stuf » 12 sie 2012, o 09:18

Mateusz firma Align jest imo marką samą dla siebie.. Heliki z tej firmy są dopracowane w najdrobniejszych szczegółach... mało tego bardzo dużo ludzi ma T-rex`y i się na nich zna co za tym idzie udzieli Ci pomocy. Musisz sobie pokalkulować co Ci się bardziej opłaca... z mojej strony mogę Ci podpowiedzieć że nie widzę sensu zakupu 550. 500 jest tańsza w eksploatacji... jeśli wolisz większy to 600 lub 700 = ale to już nie małe koszty są ;)
Pozdrawiam - Andrzej

Cessna 182, inne latadła
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 12 sie 2012, o 17:51

Tym bardziej, że właśnie jest w "Supermarkecie" całkiem fajna "500" :D viewtopic.php?f=74&t=1901
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Mateusz

Postautor: Mateusz » 12 sie 2012, o 18:25

Fajnie dzięki za porady na pewno decyduję się na 500-tke. T-rex lub Atom jak zakupie to się odezwę Dziekuję. piszcie na czym latacie i w jakich miastach. ;)
Mateusz

Postautor: Mateusz » 12 sie 2012, o 18:26

zastanowie sie nad tą 500 w supermarkecie ;)
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: AdamskY » 12 sie 2012, o 19:01

Mateusz pisze:zastanowie sie nad tą 500 w supermarkecie ;)

hehehe stuf będzie miał 1350 na nowy model samolotu :vhappy:

Mateusz ta 500 to będzie dobry zakup, albo sam się pomęczysz i ustawisz albo dasz komuś żeby ustawił ci ja razem z apka i jak to się tu mówi:

Bedzie Pan zadowolony.
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
jedrus
Elita forum...
Podziękował: 69 razy
Podziękowano: 63 razy

Postautor: jedrus » 12 sie 2012, o 19:25

A Atoma na pierwszy heli to sobie daruj - mało kto na tym lata, a więc mało kto Ci pomoże w sprawach związanych bezpośrednio z tym modelem.
Mateusz

Postautor: Mateusz » 12 sie 2012, o 19:28

Dziękuję Panowie za cenne porady ;)
Awatar użytkownika
stuf
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: stuf » 12 sie 2012, o 19:43

AdamskY pisze:Mateusz ta 500 to będzie dobry zakup, albo sam się pomęczysz i ustawisz albo dasz komuś żeby ustawił ci ja razem z apka i jak to się tu mówi:

Bedzie Pan zadowolony.

Ta męczarnia to akurat bardzo przyjemny moment :P Bynajmniej ja to miło wspominam .. dzięki temu poznałem Ramotnego i Kowala :thumb: Generalnie to wszystkie snapy, kąty łopat i głowica są idealnie poustawiane.. pozostało by jedynie ustawić apkę pod mechanikę = czyli zgodnie ze sztuką a nie na odwrót :)
Myślę że każdy jest w stanie sobie z tym poradzić a porad na forum nigdy nie zabraknie także "będzie Pan zadowolony" :D
Pozdrawiam - Andrzej

Cessna 182, inne latadła
Mateusz

Postautor: Mateusz » 13 sie 2012, o 18:31

Dzięki wrócimy jeszcze do tematu ;))

Wróć do „Witajcie, to ja!”