wiem marudze ale naprawde chcialbym zaczac cwiczyc zamiast sie uzerac z ustawieniami - zwlaszcza, ze to moj pierwszy kontakt z helikiem i moze jest tak ze widze problemy tam gdzie tak naprawde ich nie ma

TomRar pisze:Przyjacielu Carson, coś Ci powiemNajpierw jednak chcę byś przeczytał jeszcze raz mój post sprzed iluś tam tygodni:
"A ja sobie w końcu uporządkowałem helika. Co to znaczy?
Otóż ustawiłem na apce 3 główne modele:
Model 0 - to ustawienia dostosowane tylko do symulatora, bo używam tej apki do symka.
Model 1 - ustawienia dostosowane tylko do lotu 3D, czyli tarcza jest tak ustawiona, aby helik wisiał nieruchomo na wyzerowanych subtrimach oraz trymerach.
Model 2 - ustawienia dostosowane tylko do lotu 6G, czyli subtrimy oraz trymery tak przestawione aby helik wisiał równo, bo jak wiadomo w trybie 6G zawsze znosi go na prawo i do przodu. Dlaczego nie używać 6G skoro jest w heliku? Trzeba używać![]()
....
Carson pisze:Mam jeszcze problem z wyregulowaniem lopat, sprawdzam tak jak wszsycy tlumacza czyli drązek pitch/throttle na srodku (upewniłem sie ze krzywa ma wartosc 50 w tym miejscu) i lopaty ustawione rownolegle do siebie sie nie pokrywają. dopiero przy 55-60 na drazku. Ale tez sie to troche rozjezdza po obroceniu walem (pewnie szpindel nie jest idealnie prosty). Mam z tym walczyc czy olac? a jesli walczyc to jak? mam krecic wszsytkimi 3 popychaczami od orczykow?
Carson pisze:Za chwile 50% mojego helika bedzie w nowych czesciach
dawo pisze:Carson pisze:Za chwile 50% mojego helika bedzie w nowych czesciach
Witamy w realiach hobby RC![]()
="Piotr_T"]Na belki ogonowe pomysł jest taki, że kupujesz metrowy profil węglowy 2,5 x 2,5 mm, tniesz i masz 6 belek ogonowych. Patent z pręcikiem dobry, chyba że wolisz, żeby przewody szły środkiem przez belkę. A zapas części robi wrażenie - obrabowałeś magazyn w BG?
Pozdrawiam,
Piotr.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości