W weekend usiąda i zobacze co z tym badziewiem zrobić...
Tymczasem dotarło do mnie wzmocnienie ramy (dzięki MSHeli!!!), wieczorem sprawdzę czy pasuje

Maniek pisze:Może głupi pomysł - ale myślę że gdyby wrzucić na zwykły skaner jedną stronę ramy, zeskanować, wrzucić do CADa i dopasować skalę to rozstaw śrub powinien wyjść dokładny.
miruuu pisze:Nie wiem czy głupi bo się nie znamAle pewnie mądry...
Tymczasem zacząłem merdać ramą i zauważyłem, że regiel też uwaliłem. Jeden kondensator jest nieźle wyciśnięty... To się naprawia? Można taki kondesator dostać i wymienić? Chodzi mi o ten od HobbyWinga 100A v3...
wojtanek pisze:Ja latam na wgniecionym jednym kondensatorze po krecie w Castlu i nic sie nie dzieje.
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Można, ale w tym miejscu idzie jeszcze metalową nakładką więc teoche to komplikuje. I wydaje mi się że przykleil na druga płytka będzie po prostu mocniejsza (estetykę mam w dupie). Chyba że się mylę...gusto pisze:A tego pęknięcia ramy niemożna było skleić klejem np:
Metakrylowym dwuskładnikowym.![]()
Ja zawsze sklejam kabinke od t-rexa po krecie tym klejem.
Po wyschnięciu jest twardy jak skała.
Nie wygląda za ładnie ale doskonale się sprawdza jako klej konstrukcyjny.
Tak tak. W poniedziałek regiel jedzie na serwis do krecika, więc jak to znam, wróci w lepszej formie niż nowymwx pisze:wojtanek pisze:Ja latam na wgniecionym jednym kondensatorze po krecie w Castlu i nic sie nie dzieje.
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Lepiej go zmień. Kondzioł kosztuje 2PLN a jak Ci się zewrze w środku ten wgnieciony to będziesz miał nieco większy wydatek.
miruuu pisze:Dzisiaj doszło wzmocnienie ramy od Wojtka. Wojtek, na prawdę świetna robota!!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości