Ja bym zamówił, ale niestety nie ma tego urządzenia co Ty mówisz, ze jest potrzebne do obróbki:
mikegsx400 pisze:Wiem, to sprzęt trudno dostępny, też miałem problemy z zakupem, ale dalej masz kilka możliwości wykończenia klejonego elementu:
- jechać papierem ściernym
- skleić tak by nie wymagało obróbki (polecam, żeby zrobić, ale się nie narobić)
- pojechać (z piwem) do kogoś kto udostępni szlifiereczkę (zapraszam)
Także tak
mikegsx400 pisze:12 klocków to za 2 sztuki z najwyzszej półki
aikus pisze:Tak, że tego...
Jakby co to mam tego patcha naprawczego do MX-16.
mikegsx400 pisze:[...] winem, wódką a nawet czystym spirytusemnad pozytywnym nastawieniem naturalnie popracujemy
omcKrecik pisze:Aikus, wiesz...nooo...tego....Naszemu Koledze już drugi rok składam takiego szczotkowca i ciągle brakuje jakiegoś drobiazgu do kompletności...
omcKrecik pisze:Śrubkę jakąś tam odkręcisz scyzorykiem albo koślawym i tępym śrubokrętem. Ale można i przyjemniej jest użyć dobrze przemyślanego (i niezbyt taniego) wkrętaka Wurtha czy Stanleya czy innego z wyższej półki, leżącego w dłoni dużo lepiej niż scyzoryk i lepiej niż mnóstwo innych śrubokrętów. I śrubka nie ucierpi. Dobre narzędzie daje bardzo dużo, kto nie pracował wysoką półką, ten... się nie zbałamucił.
omcKrecik pisze:Jak w Twoim Dremelku zmienia się narzędzie ?
omcKrecik pisze:Zerknę jeśli chcesz na grupę techników-protetyków, może tam ktoś coś chce oddać. Szczotkowe to już rzadkość w tej branży, więc są czasem za grosze. Jakby co, to tam mogę ogłosić, że jest chętny. Mimo, że to Fujzbuk (też go nie lubię)
mikegsx400 pisze:Bego robi ogólnie sprzęty i materiały dobre i drogie, mam od nich piaskarkę i odlewnie metalu, obie spisują się od kilku lat bez zastrzeżeń. Silników Bego nie kojarzę, u przedstawiciela nic nie znalazłem. Kavo, Schick i NSK to chyba teraz top, nawet z naciskiem na ten ostatni. Ale bezszczotkę można kupić już od 1500. Różnica jest taka jak między serwami KST a MKS
mikegsx400 pisze:Też mogę zerknąć na forum techników, często ktoś sprzedaje silnik używany tylko w szkole, są to co prawda na ogół szczotki, ale na potrzeby modelarskie zupełnie wystarczające.
Wróć do „Płyty, listwy, pręty, kleje...”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości