Pozdrawiam, Ja

Radziaf pisze:Ja mam 80A i telemetria pokazała największy prąd lekko ponad 40A, więc 60A będzie wystarczający, a do tego lżejszy o 40gram.
Pozdrawiam, Ja
Upychając go na płycie podłogowej delikatnie wystaje poza obrys ramy, ok 1mm z każdej strony. Generalnie nic wielkiego.kubacki pisze:Radziaf pisze:Ja mam 80A i telemetria pokazała największy prąd lekko ponad 40A, więc 60A będzie wystarczający, a do tego lżejszy o 40gram.
Pozdrawiam, Ja
A ta 80 ładnie mieści się w ramie
Lepiej już 60A. Nowszy model, większe prądy a waga ta samamiruuu pisze:Wygląda ładnieale myślę że tu by spokojnie wystarczył hw 50a. Skoro w g380 wystarczal be, trudu...
Hehe to jak wybór butów przez kobietykubacki pisze:Jeszcze zastanawiam sie jaki silnik Xnovy tam wsadzić
Owszem, udało mi się wyszarpac chwile czasu w lutym i troche polatac, no i zaliczyć glebę (trochę było zimno i miałem zmarznięte paluchy, ale bardziej zwaliłbym to na zgubienie orientacji przy nawrocie, czyt. moja głupota). Poleciała belka, oba okucia ogonowe, snapy wirnika ogona, orczyki na serwach cykliki, wałek ogona, hub ogona, popychacz i jedna łopata (choć ta druga jest podejrzana i raczej jej już nie założę), kabinka tez dość ostro oberwała.PiotrS pisze:Polatałem maxem wczoraj i dziś.... miodzio.
Lata bajecznie. W zeszłym roku miałem ogon w wersji beta i nie był idealny. Teraz po wymianie na wersję ostateczną nie ma się do czego przyczepić.
Radziaf, Ty swojego ulotniłeś?
EDIT: model lata na 1450 i 1800 mAh. Ja chyba wolę te mniejsze, ale różnica nie jest bardzo wyczuwalna (w Protosie 380 była). Na 1450 latam 4.30 ale nie powiem jakie mam obroty. Obstawiam, że gdzieś 2300 - 2400
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości