Co dziś zrobiłeś ze swoją (nie tylko) latającą maszyną

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 156 razy

Postautor: windcatcher » 2 lut 2019, o 21:53

wojtanek pisze:Film to film lepiej się przyswaja

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Jak kto woli. Moim zdaniem lepiej się przyswaja tekst i łatwiej do niego wrócić, wyszukać, przetłumaczyć.

Myślę, że niewiele jest osób, które znają i używają wszystkich zaawansowanych funkcji braina oraz potrafią wytłumaczyć ich zasadę działania/praktyczne zastosowanie.
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
wojtanek
Domownik forum...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: wojtanek » 2 lut 2019, o 21:55

W sumie to gdybyś Ty zrobił film i przekazał rodakom swoją wiedzę w tym temacie to już by było wiele

DX8 IIG: KDS CHASE 360, KDS AGILE5.5, GOBLIN 500, GOBLIN 700, DEVIL X360 x2 , 2x SAMOLOT

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut

Postautor: windcatcher » 2 lut 2019, o 22:00

wojtanek pisze:W sumie to gdybyś Ty zrobił film i przekazał rodakom swoją wiedzę w tym temacie to już by było wiele

Bardzo miło z Twojej strony ale nie czuję się na siłach bo sam nie używam wszystkich opcji a filmów robić nie ma kiedy.

Ostatnio mnie nawet te wszystkie opcje znudziły i wolę latać na domyślnych niż klikać i klikać..

Po to jest forum. Coś Cię interesuje to czytasz wątek braina i dopytujesz a sztab fachowców doradza :)
Awatar użytkownika
wojtanek
Domownik forum...

Postautor: wojtanek » 2 lut 2019, o 22:07

No cóż myślę, że jak ktoś to zrobi to lajkom i subom nie będzie końca

DX8 IIG: KDS CHASE 360, KDS AGILE5.5, GOBLIN 500, GOBLIN 700, DEVIL X360 x2 , 2x SAMOLOT

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1774 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 3 lut 2019, o 01:01

wojtanek pisze:Film to film lepiej się przyswaja

Jakby było antypodziękowanie to byś właśnie ode mnie dostał.
Chociaż w sumie masz rację...
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 641 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 3 lut 2019, o 01:50

windcatcher pisze:Po to jest forum. Coś Cię interesuje to czytasz wątek braina

Jakby to wszystko ktoś przeczytał to gratulacje z mojej strony. Nic by pewno nie wyniósł, ale czyn zaprawdę byłby to prometeiczny.

BTW - ostatnio zauważyłem w menu "język polski". Nie odważyłem się kliknąć, ale od razu zacząłem się zastanawiać, czy to ktoś z naszych się do tego przyłożył?
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 3 lut 2019, o 07:45

Gdzie w menu...? Forum? W ustawieniach?
eee, nie ma się czego bać, ja mam forum po polsku...
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut

Postautor: windcatcher » 3 lut 2019, o 09:52

Ja tam polskiego nigdy nie widziałem i raczej nawet nie chcę bo dopiero się zrobi młyn i niedomówienia ;)
Awatar użytkownika
wojtanek
Domownik forum...

Postautor: wojtanek » 3 lut 2019, o 10:12

Jest język polski ale do opracowania bo nie aktywny.

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Carson
Faraon
Podziękował: 282 razy
Podziękowano: 114 razy

Postautor: Carson » 3 lut 2019, o 11:30

Nowe malowanie kabiny przetestowane. Wylatalem zachowawczo 5 pakietów bo mega wiało. Rzucalo helikiem na metr góra/dół. Farby fluoro trochę poprawiły widoczność ale to jeszcze nie jest to na co liczyłem. Muszę cos domalować na bokach i kupuje okulary bo nie ma sensu się męczyć. Nie jestem w stanie tak dobrze widzieć helika jak na symku a bez tego boję się próbować tego co już umiem - na symku
Awatar użytkownika
omcKrecik
Maharadża Pendżabu
Podziękował: 217 razy
Podziękowano: 84 razy

Postautor: omcKrecik » 3 lut 2019, o 14:12

Carson pisze: Rzucalo helikiem na metr góra/dół.

I nie było kreta ? Znaczy malowanie dobre :thumb:
Pozdrowionka od... Andrzeja
Nie umiem latać tak jak Wy, ale się uczę.
W ogóle ciągle się uczę. Wszystkiego, czasem od nowa...
Awatar użytkownika
Carson
Faraon

Postautor: Carson » 3 lut 2019, o 15:57

No było gorąco w jednym momencie ale się upiekło :mrgreen: nie wiem czemu ta moja 450 jest taka niestabilna w skoku ogólnym. Mam wrażenie trochę jak guma od majtek działa ogólny pitch. Chyba, że to kwestia podmuchów wiatru.
Awatar użytkownika
omcKrecik
Maharadża Pendżabu

Postautor: omcKrecik » 3 lut 2019, o 18:37

Mirek pisał niedawno, że 450-tki niezbyt dobrze latają w ogóle... Ja sienieznam :oops:

Jako ignorant w temacie sprawdziłbym na wszelki wypadek wizualnie opóżnienie tego pitch'a (niespotykane na co dzień), potem prędkość serw pod obciążeniem (często wołowacieją napotykając opory), potem swobodę przesuwu tarczy na wale (ale też pod obciążeniem), potem sztywność układu - także skrętną łopat.
Pewnie niczego fascynującego bym nie znalazł, latał dalej i przywyknął do takich lużnych gaci ;)
Ostatnio zmieniony 3 lut 2019, o 18:46 przez omcKrecik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 3 lut 2019, o 18:42

windcatcher pisze:Ja tam polskiego nigdy nie widziałem i raczej nawet nie chcę bo dopiero się zrobi młyn i niedomówienia ;)

Ja pierdole.... właśnie odkryłem, że jest inny język niż polski... W sensie cały jeden i oczywiście na szczęście angielski, ale ... jest.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 3 lut 2019, o 18:46

Carson pisze:Nowe malowanie kabiny przetestowane. Wylatalem zachowawczo 5 pakietów bo mega wiało. Rzucalo helikiem na metr góra/dół. Farby fluoro trochę poprawiły widoczność ale to jeszcze nie jest to na co liczyłem. Muszę cos domalować na bokach i kupuje okulary bo nie ma sensu się męczyć. Nie jestem w stanie tak dobrze widzieć helika jak na symku a bez tego boję się próbować tego co już umiem - na symku

Czarne akcenty z boku dodaj. Jakiś napis czy coś. W szarówie te fluorescencyjne kolory nie dają za duzo.
Awatar użytkownika
omcKrecik
Maharadża Pendżabu

Postautor: omcKrecik » 3 lut 2019, o 18:48

A o światełkach jakichś niewielkich nie myślałeś czasem ?
Podobno coś dają w ciemnościach...
Awatar użytkownika
Carson
Faraon

Postautor: Carson » 3 lut 2019, o 21:17

mwx pisze:
Carson pisze:Nowe malowanie kabiny przetestowane. Wylatalem zachowawczo 5 pakietów bo mega wiało. Rzucalo helikiem na metr góra/dół. Farby fluoro trochę poprawiły widoczność ale to jeszcze nie jest to na co liczyłem. Muszę cos domalować na bokach i kupuje okulary bo nie ma sensu się męczyć. Nie jestem w stanie tak dobrze widzieć helika jak na symku a bez tego boję się próbować tego co już umiem - na symku

Czarne akcenty z boku dodaj. Jakiś napis czy coś. W szarówie te fluorescencyjne kolory nie dają za duzo.

Tak zrobie! a jak to i okulary nie pomoga to przesiadam sie na wiekszy model :lol: No Mirek ogolnie od dluzszego czasu namawia mnie na cos noweszego a ja dalej sobie wmawiam ze 450 tez da sie latac :D Jesli chodzi o tarcze to wszystko chodzi lekko, sprawdzałem. Na wal glowny dalem troche smaru z teflonem, na "oczko" (czy jak to sie nazywa?) w tarczy tez. Snapy chodza luzno. Szybkosc serwa pod obciazniem jak sie sprawdza? Jedyne co mi przychodzi do glowy to lekkie luzy na okuciach. Wymienialem w nich tylko lozyska oporowe. Kulkowe sa jeszcze po poprzednim wlascicielu.
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Podziękował: 86 razy
Podziękowano: 77 razy

Postautor: Adam12 » 3 lut 2019, o 21:46

Carson pisze:No było gorąco w jednym momencie ale się upiekło :mrgreen: nie wiem czemu ta moja 450 jest taka niestabilna w skoku ogólnym. Mam wrażenie trochę jak guma od majtek działa ogólny pitch. Chyba, że to kwestia podmuchów wiatru.

Ale ta guma była wcześniej czy nie ? Bo to może być mechanika jak i ustawienia ZYXa. Ten helik nie miał jakiegoś niesamowitego powera, ale gumowy raczej nie był. Tylko ja miałem Braina. No i pytanie o wpływ wiatru. Tu bym rozważał kilka zmiennych.
XL Power 380; ParkMaster Pro; Spektrum DX8
Awatar użytkownika
Carson
Faraon

Postautor: Carson » 3 lut 2019, o 21:52

Wiesz co wydaje mi sie, ze podobne objawy mialem na poczatku jak byl balagan w szpindlu z lozyskami. Okucia mialem tak skrecone, ze czulem "ząbkowanie" przy obracaniu palcami. Myslalem, ze sie ulozy ale to wlasnie wtedy mialem taki objaw. Najbardziej mi to przeszkadzalo przy ladowaniu, na symku i mikrusem laduje gladko bez problemu a wczoraj malo nie skosilem drzew nad "ladowiskiem". Narazie nic nie dlube, sprawdze w bezwietrzny dzien czy jest to samo. ZYXa mam ustawionego bez zadnego dlubania w PIDach itp.

cos takiego mi sie maznelo w paincie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 3 lut 2019, o 23:22

Ładnie na półce, ale za dużo akcentów. Z daleka to się zleje razem. Zostaw jedną czarną plamę z boku. Biały kieł jak najbardziej OK

Wróć do „Brudnopis”