A jak mniejsze obroty, to mniej energii potrzeba na kręcenie wiatraka.crash pisze:lepiej noszą to można obroty zmniejszyć
crash pisze:nie jestem w stanie powtórzyć przeczytanej przed chwilą definicji siły nośnej.
Artu pisze:Gmeracz pisze:Zalecane do makiet i modeli nielatających na plecach.
crash pisze:no i zaczyna mi się podobać od jakiegoś czasu takie majestatyczne 3D...
crash pisze:widziałem właśnie, logo 800 -naprawdę pięknie... a ten dźwięk to jest melodia...
a jak to z tymi ujemnymi kątami trafić? obroty to już sobie dopasuję przy których helik ma noszenie ale przy asymetrycznych to kątami trzeba raczej sporo nadrobić. zastosować górną granicę czyli 14 stopni? czy jeszcze więcej?(chociaż więcej to się chyba nie da)
crash pisze:bo jak sobie już "flipne" i nie da rady się utrzymać to ... drugiego takiego mocnego kreta już żonie nie da się wytłumaczyć![]()
crash pisze:przy tak delikatnym i spokojnym lataniu też jest trochę szaleństwa bo jak mi się dobrze w głowie układa to małe obroty plus duże kąty to daje chyba latanie na granicy oderwania strugi? a tam już cieniutka granica miedzy noszeniem a nienoszeniem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość