Dobra robota z tym kokpitem..................
Pozycyjne/nawigacyjne, światła stałe:
Lewa końcówka skrzydła/statecznika w wiatrakach: czerwone
Prawa końcówka skrzydła/statecznika w wiatrakach: zielone
Na ogonie, skierowane w tył: światło białe ( o ile dobrze pamiętam o kącie świecenia 120st.)
Te światła są włączone zawsze jak ktoś jest w samolocie/śmigłowcu, nawet jeżeli silnik nie pracuje. Taka jest generalna zasada, wiadomo, że mniejsze samoloty/śmigłowce mają zbyt słabe akumulatory i te światła załącza się krótko przed uruchomieniem silników.
Stroby:
Są to klasyczne światła stroboskopowe. Światła umieszczone na końcówkach skrzydeł. Nie wiem jak są rozmieszczone w heliku. Napisałem do kumpla, który jest instruktorem na wiatrakach, żeby opisał mi co i jak tam z tymi brzydactwami. Jak odpisz, to dam znać.
Beacon:
Światło koloru czerwonego, migające. W dużych statkach powietrznych dwa, w mniejszych jeden. Włączone oznacza, że załoga ma zamiar uruchomić silnik. Wyłącza się po bezpiecznym zatrzymaniu motorów.
Światła do kołowania, o mniejszej mocy niż do lądowania, skierowane tak, żeby załoga mogła bezpiecznie kolować. Czasami są zamontowane światła oświetlające zakręty

, świecą pod pewnym kątem na lewo i prawo od osi kadłuba, ale to tylko w duzych samolotach.
Światła do lądowania, jak nazwa wskazuje, to światła do lądowania. Białe, o dużej mocy, może być jedno, może być ich kilka. Zapalane gdy dostanie się zgodę na lądowanie lub gdy się ląduje.
Montuje się również różnego rodzaju szperacze itp. Ale to zależnie od potrzeb.