dismalK pisze:Bede placil prawdopodobnie tradycyjnym przelewem z konta w PLN.
Wyrób sobie kartę revolut:dismalK pisze:Odpowiem. Mam konto razem z malzonka (moje zamknalem jakis czas temu) W PayPal nie da sie podpiac konta, ktore ma 2 wlascicieli. Nie bede zakladal konta i laczyl go z PP bo chyba dla zakupow "raz na rok" nie ma sensu.
Czyli przy zaplacie z konta nie ma zadnej gwarancji przed "wyczlonkowaniem"?
pkali pisze:Wyrób sobie kartę revolut:dismalK pisze:Odpowiem. Mam konto razem z malzonka (moje zamknalem jakis czas temu) W PayPal nie da sie podpiac konta, ktore ma 2 wlascicieli. Nie bede zakladal konta i laczyl go z PP bo chyba dla zakupow "raz na rok" nie ma sensu.
Czyli przy zaplacie z konta nie ma zadnej gwarancji przed "wyczlonkowaniem"?
https://www.revolut.com
Podpinasz taką karte pod paypal, zasilasz przed zapłatą gpay'em, przewalutowujesz bez prowizji... Ja tak zamawiam od jesieni.
aikus pisze:pkali pisze:dismalK pisze:...bo jak ktoś sobie likwiduje własne konto, żeby mieć jedno jedyne wspólne z małżonką, to ...
dismalK pisze:PS. Jak juz bedziesz mial zone, meza tudziez innego partnera i kredyt na 30 lat (czego Ci nie zycze) to moze zrozumiesz skad biora sie WSPOLNE konta bankowe![]()
Za dobre rady dziekuje.
To luzikgcze pisze:Zakup poszedł przez paypal...
Artu pisze:To luzikgcze pisze:Zakup poszedł przez paypal...Otwierasz spór, i wszystko zostanie załatwione
gcze pisze:Brr, aż mi ciarki po plecach przeszły jak przeczytałem o wspólnym koncie, jakby ktoś zamieścił zdjęcia rozczłonkowanych zwłok, czy coś w tym stylu![]()
dismalK pisze:
Stary odejdz czasem od kompa albo uzyj "braina" innego niz w heliku bo krew mi z oczu leci jak czytam takie bzdury....nie czuje nawet potrzeby tlumaczyc Ci czemu zamknalem konto i zostalem poki co ze wspolnym.... ale jak masz zamiar snuc takie teorie mongolskie to lepiej daruj sobie wogole swoje "madrosci" bo w sumie na moje konkretne pytania nie napisales nic pozytecznego.
PS. Jak juz bedziesz mial zone, meza tudziez innego partnera i kredyt na 30 lat (czego Ci nie zycze) to moze zrozumiesz skad biora sie WSPOLNE konta bankowe![]()
Za dobre rady dziekuje.
mwx pisze:Oprócz wirtualnej karty fajna jest też ta plastikowa - można dać żonie/kochance/koledze/dziecku/psu na wakacje i mniej kasy przepierdzieli bo raz - nie ma bandyckich opłat i kursów, a dwa - będzie się hamować bo wie że widzisz co robi
Wróć do „Zakupy nie tylko za waluty”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości