Długo mi zeszło z zabraniem się do montażu - zawsze "coś"

- ale wreszcie się udało

Poniżej efekt wczorajszego wieczora. Jako że szybko szło, fotorelacja krok po kroku ogranicza się do kilku zdjęć:
20190804_182000 (s).jpg
20190804_182842 (s).jpg
20190804_184822 (s).jpg
20190804_190040 (s).jpg
20190804_205653 (s).jpg
Stan obecny
20190804_235020 (s).jpg
Pozostało niewiele elementów oraz setup, czyli to czego obawiam się najbardziej...
Pomijając xk k110 jest to mój pierwszy helik i muszę przyznać, że nie miałem żadnych problemów z montażem... no może poza klejem do łożysk (dlaczego te łożyska są takie małe...) i łożyskiem jednokierunkowym, które było źle wklejone (za wysoko) i musiałem je wymienić na inne z drugiego zestawu. Przy próbie rozklejenia uszkodziłem je - pPodgrzałem palnikiem i stopiłem środek - nie zauważyłem, że jest tam obudowa plastikowa... Czy da się dostać takie łozysko jako odrębny element i jak je rozkleić nie uszkadzając?
Instrukcja jest napisana / narysowana bardzo dobrze w formie wektorowej, tzn. w razie wątpliwości można sobie odpowiednio powiększyć dany element i się dokładnie przyjrzeć. Cofać się nie musiałem, ale to pewnie zasługa instrukcji i ponad 1400 postów w wątku

Jako początkujący nie jestem świadom błędów, które ewentualnie popełniłem, ale przed oblotem zwrócę się do starszych kolegów z prośbą o weryfikację i regulację. Na to jednak trochę poczekam bo urlop za pasem i trzeba się w pracy spiąć...
Aha... kupiłem zestaw kombo i teoretycznie powinno wszystko pasować zgodnie z instrukcją. Niemniej przy montażu dużego serwa ogonowego okazało się, że należało je zainstalować od wewnątrz ramy, nie zaś od zewnątrz jak jest w instrukcji, gdyż inaczej kulka nie była w osi z osią podłużną śmigłowca (serwo zbyt niskie). Na szczęście nie jest to kłopotliwe przy pomocy imbusa rowerowego, gdyż przechodzi przez otwory na prawej ramie i spokojnie da się dokręcić. Zjęcie poniżej... (ramiona serw jeszcze nie wyregulowane).
Zgodnie z instrukcją jest tak:
20190804_205645 ogonowe.jpg
... a dla zachowania osiowości trzeba było zainstalować tak:
20190804_205645 (s).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.