shacker pisze:Rozumiem że te samoloty z Okęcia to latają 20 m nad ziemią między helikami. Proponuję wprowadzić koncesję (z opłatą), każdorazowe pozwolenie na lot z 3 pieczątkami od burmistrza, starosty i z ministerstwa.
Ja rozumiem, że jak Ci uciekanie model szybowca na przykład to bez problemu, przy odrobinie nieszczęścia wbije się na wysokość startującego samolotu. Nie mówiąc o modelach FPV i robieniu fotek z większych wysokości. Samego zakazu jak najbardziej nie podważam (co nie oznacza, że się do niego stosuje

). Wbrew pozorom, zwłaszcza samolotami / szybowcami nie trudno się wbić na tor lotu modelu w skali 1:1.
Co do opłat, to ja mogę przyjąć funkcję pobiorcy

shacker pisze:PS. Zawsze się zastanawiałem skąd się wziął ten "EP" w nazwie i kto te numerki ponadawał. Bo roboczo sami sobie nazwaliśmy nowe miejsce EP S8.
Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że pierwsze "EP" mogło zostać nazwane przez któregoś z użytkowników sąsiedniego forum w dawnych czasach. Tak mi się kojarzy nazwa. Kolejne cyferki poszły już pewnie z automatu. Ja osobiście wolę nazwy, które niosą sobą informację o lokalizacji, w stylu "Pałacowa", "Celulozy", "Chudoby"... Jako, że dla S-8 nazwa nowa i jeszcze nie przyjęta przez ogół, ja bym unikał "EP" w nazwie i poprzestał na S-8

Ale to tylko kwestia indywidualnych preferencji...
Swoją drogą, dotałem S-8 na blogu. Jakby ktoś miał jeszcze jakies info, fotki, uwagi itp, chętnie przyjmę...
Lotnisko