Gdzie to można ustawić w reglu? Widzę w programatorze jakieś dwie temp, ale nie wiem, co one oznaczają. Zawiedziony jestem natomiast faktem, że nie ma wskazań max prądu. Znaczy się jest i pokazuje ZERO...mwx pisze:Ustaw sobie ostrzeżenie na 75°C i alarm na 85°C.
SeKLeS pisze:Gdzie to można ustawić w reglu? Widzę w programatorze jakieś dwie temp, ale nie wiem, co one oznaczają. Zawiedziony jestem natomiast faktem, że nie ma wskazań max prądu. Znaczy się jest i pokazuje ZERO...mwx pisze:Ustaw sobie ostrzeżenie na 75°C i alarm na 85°C.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
miruuu pisze:Dokładnie. Ja nadal latam z timerem. Pozostałe info telemetryczne to bardziej jako informacje dodatkowa.
Co do dronów to tym chętniej się wypowiem bo się na nich nie znam... Tam z założenia się kalibruje bo w większości przypadków ta informacje nie płynie z regla tylko jest zwykłą estymacją. Tutaj informację podaje regiel. Pewnie nie jest idealna, ale jednak coś to mierzy w przeciwieństwie do wielu FC, gdzie prąd nie jest mierzony a jedynie estymowany (np. w whoopach itp, do których przypuszczam, że się odnosisz).
mwx pisze:Nawet w przypadku rzeczywistego pomiaru prądu przez ESC dokładność pomiaru mAh będzie obarczona błędem, bo częstotliwość próbkowania jest ograniczona, a w czasie lotu przecież pobory zmieniają się bardzo szybko i często.
Dlatego Brajan udostępnia możliwość korekty tych obliczeń, tak żeby je dostosować do swojego sposobu latania. Tylko wątpię żeby na tej planecie znalazł się ktoś kto miałby ochotę się w to bawić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość