Artz pisze:to może ja jednak zawsze latałem w HH, bo ogon nigdy nie podążał mi za śmigłowcem, zawsze musiałem go kontrolować. Ale też jestem pewny że zawsze gdy sprawdzałem ogon na ziemi zachowywał to się jak opisałem powyżej dla trybu Rate.
to takie głupie pytania, ponieważ za chwilę poślę w powietrzę moją maszynę, więc obawy i wątpliwości rodzą się z każdym dniem. Czekam tylko na nowe satelitki i oploty do kabli..
Carson pisze:Niektore helikoptery maja tylny wirnik pod katem ustawiony tak, ze genereuje ciag w kierunku pomagajacym glownemu wirnikowi.
aikus pisze:Carson pisze:Niektore helikoptery maja tylny wirnik pod katem ustawiony tak, ze genereuje ciag w kierunku pomagajacym glownemu wirnikowi.
No właśnie blać to jest coś czego nie rozumiem bo to jest dokładnie odwrotnie! O ile tylko ten wirnik dmucha w kierunku przeciwnym do belki (tak jak w naszych modelach), to znaczy, że dmucha w górę, a to znaczy, że wektor jego ciągu ma składową pionową skierowaną w dół (a nie w górę).
I to jest wektor, którego ja zastosowania w żaden sposób znaleźć nie mogę...
..., może MWX - mądry człowiek zaraz nam tu wyjaśni...
natomiast dzięki Carson za wyszukanie - dokładnie o taki helikopter mi chodziło
Artz pisze:Po tej burzy na filmie ciągle pada i w tym deszczu teraz znów odkleiła się taśma z łopat. Panowie, jakiej taśmy używacie aby wyważyć łopaty?
Artz pisze:Nie chodzi mi o to że śmigłowiec ucieka w bok, ale do tyłu (w stronę ogona) i ogonem w dół. Ten efekt występuje tylko podczas obrotów w prawo. Tak jakby coś go ciągnęło za ogon do tyłu i w dół.
Artz pisze:A może to tylko jeszcze nie do końca opanowałem obroty w prawo i nieświadomie tarczę przechyla do tyłu..
Artz pisze:UP
Po tej burzy na filmie ciągle pada i w tym deszczu teraz znów odkleiła się taśma z łopat.
Artz pisze:Panowie, jakiej taśmy używacie aby wyważyć łopaty?
Wróć do „Jak zacząć fascynującą przygodę”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości