FBL 100 Turnigy ( nie Hisky ) nigdzie nie ma w sprzedaży w wersji ARF lub BnF. Wyłącznie jest ten model w komplecie z oryginalną apką. Bynajmniej ja nigdzie nie znalazłem. Jak macie jakieś namiary, to bardzo proszę podajcie mi je. Mówisz kupić FBL 100+ hisky HT8+ TG 9X. Wszystko się zgadza. Ale gdzie znaleźć sam FBL 100 TG?.
Reasumując. Moduł ( RF 9X-V2), który jest z apką TG9X mogę sobie co najwyżej w buty wsadzć!
Do mini helików 6Ch potrzebny jest inny moduł (Hisky-HT8).
Jeżeli prawdą jest ,że w Banggood przesyłka jest darmowa. To byłoby tam najtaniej! ( w HK za przesyłkę apki zapłaciłem 27 dol). Nie wiem czy jeszcze nie dowalą mi podatek?
W Bg jest helik V922 BnF+ moduł Hisky- HT8 w cenie 92,89dol ( RTF kosztuje 93,99 dol ).
Raptem jeden dolar taniej z modułem zamiast oryginalnej apki! Jest to wersja helika BnF. Czyli muszę do tego dokupić powiedzmy 4aku - cena 15,60 dol; do tego ładowarka- 4,67dol, i dodatkowe kabelki do ładowarki - 2,12 dol. Razem:- dokładnie 115,28 dol.
Jest też w Bg inny helik:- Skyartec-wasp 100 nano CP. Jest on w wersji BnF, w cenie 71,79 dol.
Nie ma tutaj modułu. Nie wiadomo jaki i gdzie kupić? Nie ma aku. Ładowarka?( jeżeli w ogóle można to nazwać ładowarką) -to zasilacz + przewód USB + kabelki do podłączenia aku
Trudno jest mi ocenić ile by mnie kosztowało skompletowanie "waspa"? ( nie znam ceny modułu do tego helika , ani kosztów jego wysyłki ).
Powiedzmy że podobnie jak V922

Tylko jaki moduł i gdzie go szukać? (moduł hisky -HT8 raczej z helikiem wasp 100 Skyartec sie nie zbinduje?)
O TG FBL100 mogę raczej zapomnieć! ( brak w sprzedaży wersji ARF lub BnF )