Angielskiego nie znam .

Więc linki na anglojęzyczne strony są mi nie przydatne.
Próbowałem posiłkować się z Ep Heli " Full Tutorial: budowa HK 450 GT PRO V2 oraz z filmu Warsztat Strefa Hobby ( 7 części).
Wszystko robiłem tak jak na zdjęciach i filmie. Poległem na reversach serw!.
Jak powinny zachowywać się serwa ( orczyki) gdy daję drążek gazu do przodu ? Orczyki wszystkich trzech serw mają podnosić się ku górze ( tarcza podnosić ma się równo do góry i ma się zwiększać skok łopat).?
U mnie coś jest nie tak!?

Gdy przesuwam dżwignię gazu do przodu- orczyki prawego i lewego przesuwają się ku górze a tylnego ku dołowi. Gdy daję dżwignię max. w dół - serwa ( wszystkie trzy) powracają do neutrum. Przy czym serwa strasznie piszczą!
Gdy przesuwam prawy drążek w prawo- orczyk prawego serwa podnosi się ku górze, lewego ku dołowi, tylnego serwa w tym czasie jest nieruchomy ( tarcza przechyla się w lewo). Gdy daję drążek w lewo- jest na odwrót . Tutaj strony są na odwrót.
Gdy przesuwam prawy drążek w dół- orczyki wszystkich trzech serw przesuwają się ku dołowi, jeżeli w górę- wszystkie trzy ku górze.( Piszczenie serw!).
Jak sami widzicie wszystko mam popieprzone!

Ten heli to Hk 450 GT CCPM. Jak sprawa wygląda z tym CCPM ?. Czy to jest system sterowania mechaniczny ?- poprzez układ różnych dźwigien.
Czy elektroniczny ? - że coś dodatkowo muszę ustawić w apce?
Chyba że źle były podane kanały podłączenia serw?.

U mnie jest patrząc od tyłu heli. Ch 1 -serwo lewe; Ch 2- serwo tylne; Ch 6- serwo prawe.
Znalazłem dwa różne podłączenia do odbiornika.
Pierwsze:
Ch1-(THRO)- ESC
Ch2-(AILE)- serwo P
Ch3-(ELEV)-serwo T
Ch4-(RUD)- gyro
Ch5-(GEAR)-gyro1 kab
Ch6-(AUX1)- serwo L
I drugie podłączenie:
Ch1-(AILE)- serwo L
Ch2-(ELEV)- serwo T
Ch3-(THRO)- ESC
Ch4-(RUD)- gyro
Ch5-(GEAR)-gyro 1 kab
Ch6-(AUX1)-serwo P
Apka TG 9X. Więc które z tych podłączeń?. W odbiorniku tej apki podane są tylko numery kanałów ( nie ma nazw).