angry trex pisze:O ja pierdziu! Teraz to juz sam sie wystraszylem....może masz rację? ...ale to ze fejs wie o mnie trochę to mam sie bać o rodzine, majątek, życie?
angry trex pisze: Jak sie wytnę z fejsa to mnie Google będzie śledził i podsłuchiwal, co juz skutecznie robi.
angry trex pisze:Idac tym tropem to powinnismy sie pozbyc telefonow i komputerów, bo i tak ktoś coś o nas wie. Każda aplikacja i kazdy program bedzie miał dziurkę przez ktorą ktoś lub coś wlezie, pod warukiem bycia w sieci czy tam online.
Carson pisze:nie to nie
Sprawdziliśmy z Maciejem i tak jest. Pierwszy raz w życiu rozmawiasz o czymś przez telefon i nagle w dziwny sposób ukazują Ci się reklamy na ten temat. Co za zaje**sty zbieg okolicznościaikus pisze:Maciuś ... pliiiiisss.... Nie Ty...![]()
![]()
![]()
angry trex pisze:Sprawdziliśmy z Maciejem i tak jest. Pierwszy raz w życiu rozmawiasz o czymś przez telefon i nagle w dziwny sposób ukazują Ci się reklamy na ten temat. Co za zaje**sty zbieg okoliczności![]()
angry trex pisze:Raz mialem taka sytuację jadąc samochodem, że ktoś na drodze wyprowadzil mnie z równowagi i nerwy mi puściły. Zacząlem kląć na maxa w samochodzie i w pewnym momencie telefon do mnie gada: " Użyte słowa uważane są powszechnie za wulgarne". Włączona była mapa Google....
mwx pisze:Telefony z Androidem muszą wciąż słuchać. Inaczej nie działałaby funkcja "OK Google"
angry trex pisze:No wiemy ze tak jest. Przeciez wiadomo ze telefon czy komputer nie skupiaja sie na kazdym naszym slowie i go nie notuja skrupulatnie czy zapisują.
Ale jak wyjaśniłeś są triggery, czyli klucze do wylapywania pewnych zwrotów na podstawie ktorych sa kierowane potem odpowiednie reklamy.
I to jest wlasnie to o czym piszę. Nie ważne kto, jak i gdzie to słyszy ale tak tol właśnie działa.Carson pisze:Za profilowanie reklam na FB odpowiada aplikacja na telefonie facebook i messenger. Obie jesli dobrze kojarze prosily o dostep do mikrofonu i to wykorzystują. Juz nie raz zdarzało mi się rozmawiac w obecnosci telefonu na rzadkie tematy, po ktorych na fb wyswietlaly mi sie reklamy z tym tematem zwiazane.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości