Czy ktoś z kolegów zrealizował, a myślę że tak, telemetrię na transmiterze Flysky TH9x z ER9x z nadajnikiem Frsky DJT + odbiornik D8R-IIPlus + moduł pomiaru napięcia FS-CVT01.
Otóż zmodernizowałem Flysky TH9X jak na filmie
https://www.youtube.com/watch?v=14Ewx4HCH4Qwszystko z pełnym powodzeniem. Połączenia sprawdzone, telemetria w Flysky Setup Hardwere na ON.
Po podłączeniu całości, niestety w telemetrii cisza. Na czujniku FS-CVT01 dioda LED nie świeci. Sprawdziłem na zasilaczu i jest ok.
Na złączu odbiornika A1 napięcie na -x jest około 1,28V. Trochę mało. Złącze raczej nie powinno być uszkodzone. W nim była tylko fabrycznie zworka a potem czujnik FS-CVT01. Bezpośrednio nie łączyłem z bateria ze względu na ograniczenie napięcia do 3,3V. Podejrzewam, a może się mylę, że to złącze A1 odbiornika wymaga dodatkowej aktywacji
Po za tym helik reaguje na wszystko, czyli łączność nadajnik – odbiornik jest. Ale teletransmisji niestety nie ma.
Pokusiło mnie to usprawnienie zrobić aby mieć pełna kontrolę nad czasem lotu 450-tki. Tym bardziej że z elektronika nie mam problemu w sensie montażu.
I utknąłem ja Kubuś Puchatek.

Czy jest jakaś podpowiedź na rozwiązanie mojego problemu ?