toom pisze:Hej poważnie rozważam zakup tego modelu, tylko martwi mnie ten ogon, a dokładnie rolka napinająca, czyli najlepszy patent to z tymi łożyskami? Jakoś napędy na pasek nie przekonują mnie, trzymałem kiedyś protosa 380 na pasku i opory były masakra w porównaniu do wałka. A to że model jest najlżejszy w swojej klasie to nie czyni go też najbardziej podatnym na wiatr?
Co do rolki, ja używam od początku sezonu który dla tego modelu był dość intensywny, bo ok 800 lotow zrobił, tej oryginalnej, akcesoryjnej i nie ma z nią kompletnie żadnego problemu - działa tak jak powinna, nie ma szans żeby ten pasek przeskoczył, ludzie latają tez bez niej i raczej nie narzekają.
Co do samego paska, tez byłem zawsze zwolennikiem modeli z wałkiem na ogonie, aktualnie jedyny model który mi został z takim napędem to T700N. Pasek sam w sobie stawia zdecydowanie wieksze opory ale jest tez dużo cichszy od walka.
A podatność na wiatr, w modelu tego rozmiaru z fbl to prawie ze fikcja, raz mi się zdarzyło, ze po starcie x360, chwili walki i wylądowaniu spakowałem wszystko do auta i wróciłem do domu z pełnymi pakietami. XL wtedy nie odpalałem nawet, ale wiało tak, ze ciężko było ustać. Ogólnie to jak planuje latanie raczej nie patrzę na to czy będzie wiatr czy nie