PiotrS pisze:Od jakiegoś czasu w kitach XL550 dodawane są na ogonie nowe dampery - z derlinu.
Jeśli już to z Berlinu, a w ogóle to mówi się z Berlina.
To tak cytując Majka

:D:D
Nie wiem ... blać, no nie pojęte to jest dla mnie, po członek męski najpierw robić ogon na damperach, żeby się ładnie wszystko układało i pracowało a potem zakładać blać tak twarde dampery, że nic tam nie ma prawa pracować...
Ja rozumiem, w głowicy, twardsze dla twardzieli, miękciejsze dla mięczaków - OK, ale blać PLASTIK?!?!
Czy tam berlin...??
Wpierdolić na sztywno tak jak się to w innych modelach robi i nie udawać, że się ma zajebiste aspiracje - jak już producent tak bardzo chce zrobić DOWNGRADE.
Bo tak to trzeba nazwać, to jest blać DOWNGRADE.
TYLKO PO CO?!?!

Założyłem JAKIEŚ gumki od kabinki. Mięciutkie jak prezerwatywa. Miałem pewne obawy, no bo ...
.... zawsze mam, jak coś poprawiam po producencie... że się okaże, że tylko myślałem, że jestem mądrzejszy.
No ale to nie ten przypadek.
Jestem blać mac mądrzejszy.
Ogon chodzi bajkowo. Trzyma idealnie, a cały model...
... no cóż - jest to model, który przy tej wielkości po prostu chce latać.
Nie chce spadać, chce latać.
Nie wiem na jakich latam obrotach, ale ustawiłem sobie najniższego IDLa na chyba 55% gazu i w tym idlu jestem w stanie z powodzeniem wykonać absolutnie wszystkie akrobacje jakie chcę wykonać.
Co ciekawe, przy odrobinkę tylko niższych obrotach model zaczynał się już zachowywać dość nieprzyjemnie, tak jakbym gdzieś w czymś przekraczał jakieś krytyczne wartości, norotycznie przeciągał płaty albo coś takiego - nie wiem, nie wiem, nie umiem tego wyjaśnić...
W każdym razie w gauce, zarówno X3 jak i X7 było tak, że wraz z obrotami stabilność, precyzja i przewidywalność modelu rosła jakoś tak w miarę liniowo i miałem trochę dylemat które obroty na te najniższe sobie ustawić.
Tu dylematu nie miałem, bo tak jak mówię, odrobinkę mniej i jest bardzo źle, a odrobinkę więcej i jest tak samo dobrze jak i na najwyższym idlu, który u mnie jest chyba na 75%.
Model lekki jak piórko - jak kupię docelowe pakiety to już taki lekki nie będzie, ale dziś latałem na dwóch pakietach z gaui X3, (czyli 6s 2900mAh).
4 min. spokojnego 3D, plus kilka przelotów, wszystko na najniższym idlu i 3,8 po locie.
Bajka.
Docelowo wylądują tam pakiety 6s 3500 - 4000 i raczej żadna z tych skrajnych wartości.
Ogólnie fajny model, naprawde fajny!
Polubiliśmy się od pierwszego włożenia ... pakietu.
Niech tylko jeszcze jest trwały, niech się nie psuje, niech nie spada i będzie bosko!!