Ogromne dzięki za potwierdzenie i wskazówkę odnośnie zabezpieczania kabelków
Widziałem już wcześniej serwa z oznaczeniem 215 ale na wtedy jedyne różnice jakie zauważyłem to minimalnie większa siła i cena wyższa o dolara, za to trochę gorzej z dostępnością. To że można w nich puścić wyższe napięcie akurat w moim przypadku nic nie zmieni.
Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jak mocnego BEC-a używasz? Zastanawia mnie jak duży prąd potrafią te serwa wyciągnąć.
Neomutant pisze:[serwo ogonowe] Musi szybciej przetwarzać sygnały oraz szybciej dokonywać korekty ogona w porównaniu do tych z cykliki, dlatego zazwyczaj ogonowe są słabsze ale za to szybsze.
Jestem tego świadom, ale tak jak zauważył shacker serwa o których mówię to klony MKS D95i a te z kolei są dedykowane właśnie do stosowania na ogon. 115 Mają też lepsze parametry niż Futaba S9257 która również została stworzona z myślą o ogonie. Wiele sklepów reklamuje to serwo jako takie które nadaje się do obydwu zastosowań. Na Helifreaku czy HeliFleet też znalazłem ludzi którzy latają stosując je w tym charakterze. Wczoraj dotarł do mnie Ikon i przeglądając oprogramowanie znalazłem opcję która pozwala ustawić 1520 µs na ogonie. Stąd ten pomysł.
Swoją drogą do tej pory byłem przekonany że 1520 µs czy 760 µs to parametr sygnału sterującego który określa środkowe położenie. Z tego względu wydawało mi się że pod kątem wydajności nie ma specjalnie znaczenia czy serwo pracuje z pełną szerokością pulsu czy obciętą o połowę.
Odnośnie częstotliwości to wg manuala BeastX wspomniana wcześniej Futaba S9257 powinna być ustawiona na 333 Hz czyli dokładnie tyle samo co serwo o którym pisałem na początku.
Osobiście nie widzę przeciwwskazań ale jeśli coś mi umknęło to będę wdzięczny jeśli mnie poprawisz.
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.