Macie jakieś sprawdzone źródło, gdzie w tego typu baterie można się zaopatrzyć?

Pozdro
Don Mirson pisze: spokojnie możesz szukać baterii 30C, bo parametry SLS'ów trzymają sie deklarowanych parametrów najbardziej ze znanych mi lipoli.
LordOktan pisze:Model po 4 latach zdjąłem z półki. Oczywiście stare baterie już umarły.
mwx pisze:LordOktan pisze:Model po 4 latach zdjąłem z półki. Oczywiście stare baterie już umarły.
Jeśli były trzymane z napięciem 3.8V na ogniwo to przez 4 lata wcale nie musiały oddać ducha. Sprawdź, może sprawdzą się w spokojniejszych lotach.
LordOktan pisze:Aikus wyjaśnij proszę dlaczego uważasz że to " JEDYNE akumulatory w których formowanie właśnie ma sens" ?
mwx pisze:Na bazie moich experymentow mogę powiedzieć że żadne formowanie ani oszczędzanie LiPo na początku nie robi różnicy
LordOktan pisze:Zerknij na stronę jednego z największych (i moim zdaniem najlepszych?) sklepów z elektroniką: https://botland.com.pl/blog/akumulatory ... to-dziala/ - szukaj sekcji "Efekt pamięci w akumulatorach litowo-polimerowych"
LordOktan pisze:Z drugiej strony i tak zawsze rozładowuję akumulatory do bezpiecznych wartości, potem ładuję do storage i trzymam w tym stanie do dnia poprzedzającego kolejne latanie. Więc pewnie ani nowym ani starym nic nie grozi
LordOktan pisze:Masz może telemetrię w modelu? Do jakiej wartości na celę spada Ci napięcie podczas lotu?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości