Ja pier...mwx pisze:Fabrycznie ESC będzie prawie na pewno ustawione na EFL Governor więc jeśli chcesz używać tego Brainowego to musisz zacząć od zmiany trybu na Fixed-wing.
Też używam osobnych pstryków do flight-modes i idli. Tak nawet chyba gdzieś w instrukcji zalecają, bo łączenie tego na jednym przełączniku nie ma za bardzo sensu.
Rescue/auto level mam na zupełnie osobnym pstryku żeby przypadkiem nie wrzucić. Od jakiegoś czasu ułamanym, więc ryzyko przypadkowego wrzucenia spadło do zera
Piotr_T pisze:Dawno nikt tu nie pisał, to może ja...
Otóż... mam "problem" (choć może to nie jest powodem do zmartwień) z Brainem 2 w moim XL-u. Ostatnio kilka razy (2-3 przypadki na, powiedzmy, 10 "prób") zdarzyło mu się, że podczas inicjowania systemu zamiast ustawić wszystkie serwa na "0", machnąć typowe 5 razy tarczą i przejść w tryb gotowości do pracy, FBL wypchnął orczyk serwa nr 2 maksymalnie w górę, potrzymał go tak z sekundę lub dwie i dopiero potem ustawił serwa w neutrum i dokończył proces inicjowania swoich ustawień. Po czymś takim kolejny start systemu przeważnie przebiega już normalnie, kompensacje działają prawidłowo i w locie wszystko jest OK. Tylko to "przywieszenie"...
Anyway - mam się czym martwić, czy olać sprawę?
Pozdrawiam,
Piotr.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości