http://www.ahf-eu.com/product_info.php? ... ucts_id=30
Występuje on tez w HK ale raczej na pewno trzeba dodać cło i VAT ze względu na gabaryty. W duńskim sklepie kit wychodzi około 700 zł i nie ma problemów z reklamacjami (musiałem wymienić sprzęgło).

Całość jest super opisana w manualu, do wszystkiego są dokładne rysunki rozstrzelone, podawane są wymiary do regulacji etc. Po prostu czysta przyjemność. Wszystkie elementy są pogrupowane i popakowane w osobne torebki więc jak składamy głowicę to wyjmujemy torebkę z jej częściami i skręcamy.
Resztę części można dostać w modelemax- najtaniej jak znalazłem.
Oczywiście trzeba mieć świadomość, że jest to tani kit i część elementów jest plastikowa, nie pozbawiony jest tez drobnych mankamentów jak za krótkie śruby do podwozia, zbyt ciasne pasowanie wymagające liźnięcia gwintownikiem ale tak na prawdę to raczej drobiazgi.
Poniżej chciałbym skonsultować procedurę docierania- będę to robił po raz pierwszy więc wolę się upewnić. Na początek pytania:
1. Czy rzeczywiście docierać trzeba na tym samym paliwie, którego będzie się potem używać (a co z silnikami, które przechodzą z rąk do rąk)?
2. Jaki powinien być rzeczywisty czas docierania, 1,2,3 zbiorniczki?
Z materiałów z netu wywnioskowałem następującą kolejność:
1. igłę od paliwa wykręcamy 2-3 obroty
2. odpalamy, dodajemy gazu na full i dalej odkręcamy igłę aż silnik zacznie "przelewać" przez siebie paliwo i żeby pyrkał na wolnych obrotach.
3. wypalamy tak 2 zbiorniki
4. kontrolujemy temperaturę- jaką?
5. trzeci zbiornik wypalamy podczas pracy na wysokich i niskich obrotach przemiennie.
6. jeżeli silnik się zgrzeje (powyżej 120?) należy go wyłączyć, ostudzić i odpalić ponownie.
7. po dotarciu wkręcamy igłę paliwa tak aby były max obroty i wzbogacamy mieszankę o parę ząbków.
tyle wynalazłem- uwagi bezcenne.
Myślałem, że 450 to duży helikopter

Układ żarzenia zrobiłem na takim regulatorze:
http://www.ebay.pl/itm/Mini-DC-DC-Buck- ... 3cc97bee4e
planowałem zrobić regulację prądową ale w końcu zastosowałem gotowy układ regulacji napięciowej i jest git zarówno dla 2S jak i 3S.
Do tego włącznik na przekaźniku i sterowanie z aparatury.