mwx pisze:Z Rikiem tak właśnie się rozmawia.
No to Rik się własnie dowiedział jak się rozmawia ze mną.
Gdyby skasowali wątek / post - tu jest kopia:
https://drive.google.com/file/d/1cyM7Co ... sp=sharingmwx pisze:Zanim ogarnie że rozmówca wie o co chodzi i może wnieść coś sensownego to będzie go spławiał, odsyłał do fakju i nie będzie zbyt uważnie czytał co mu się pisze. Trochę przeszkadza też bariera językowa - polecam mu rozrysować o co biega.
Maaaciuś... Przeceniasz moją cierpliwość.
Może i jestem burakiem, ale nawet mojego czasu szkoda na takiego buca.
Bariera językowa - co to to nie.
Mój angielski może i nie jest w 100% poprawny, jego też nie, ale obaj doskonale rozumiemy co drugi mówi.
Więc to nie bariera językowa. To po prostu olewka / bufonowatość. I tyle.
A czegoś takiego to ja blać nie cierpię.
Łatwiej mi wybaczyć jak ktoś czegoś nie wie, nie umie, jest nieporadny, niż jak jest zarozumiały i olewa co się do niego mówi.
mwx pisze:Mam kilka teorii dlaczego tak jest, pewnie wymyślisz podobne, nie będę nudził. Ale jedna z nich opiera się na założeniu że to lekkie niedopatrzenie ze strony MSH, więc będę wdzięczny jak nie podzielisz się z Rikiem moimi obserwacjami, bo mi popsuje apdejtem. Już w ostatnim coś tam grzebali w sprawie odbiorników połączonych w M/S...
I to jest powód dla którego moje Brainy są poblokowane na firewallach.
... ale jak sam widzisz - spoko, nie podzielę się, bo po prostu mam to w dupie.
Twoja prośba jest po prostu dodatkowym powodem... aczkolwiek .... no niestety nie wykluczone, że sami kiedyś do tego dojdą.
mwx pisze:Dlaczego B1 nie odczytuje z S.Busa informacji o pogubionych ramkach? Tego nie wiem. Rozwój B1 zakończył się już dawno, może zanim zmienili zdanie na temat działania F/S i tak już zostało
B1 zwraca uwagę na to uwagę, jak najbardziej, ale zachowuje się inaczej niż B2.
B2 od razu przechodzi w Swój FailSafe: blokuje serwa w ostatnich pozycjach, gaz zrzuca na 0.
B1 natomiast przechodzi z serwami i gazem do FS ustawionego w odbiorniku, po czym, po kolejnej sekundzie (lub trochę więcej) zrzuca gaz na 0.
Widać to w moim filmie który powiesiłem na forum MSH.
I w tym właśnie rzecz: zachowanie B1 jest poprawne, B2 - nie.